Isten szemével

2022.12.28. 08:53

2022.12.27.

1.

Az életutamra gondoltam, és valahogy nem vagyok megelégedve magammal.

Kép: Térdelek a sarokban, hátat fordítva az embereknek és a külvilágnak. A sarok felé fordulva ott van az Úr Jézus.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Jézus: Én adom a lelkedbe azt az érzést, hogy nem vagy egészen megelégedve magaddal. Egyre jobb szeretnél lenni. Ez pozitív érzés benned. Növeli a kicsinység érzetedet, az alázatodat. Ez a befelé fordulás, az elcsendesülés Velem, ez is lelked hasznára válik.

2.

A Ben Hur filmet néztem, melyben jól bemutatta a Római Birodalom hódítását, durvaságát. A film szerint már csak az Úr Jézus tekintete is visszatartott egy római katonát a durva viselkedéstől, oly nagy méltósága és hatalma volt Jézusnak. A film végén az Úr Jézus keresztre feszítése volt.

Érzés: Egy józan és normális gondolkodású katona sem tudta volna Jézust keresztre feszíteni, mert ők is tisztelték Jézust. Ezért kellett az Úrnak elsötétítenie a világot, és engedni, hogy minden gonosz a föld felszínén legyen, és kísértse, késztesse az embereket a rosszra, hogy a megváltás beteljesülhessen.

Jézus: Láttam, milyen nehéz volt nézned a rómaiak és a zsidó nép gonoszságát, ahogy Ellenem fordultak. Ez nem véletlen volt, Isten akarata engedte meg. Különben hogy válthattalak volna meg titeket?

3.

Engesztelni hívtak valahová, ahová betegségem és gyengeségem miatt nem mentem. Felmerült a kérdés, mi az Úr akarata.

Jézus: Én csak annyit várok tőled kislányom, amire fizikailag, egészségileg alkalmas vagy. Ne izgasd magad, hogy erre a meghívásra nemet mondtál. Oda másokat hívok.

4.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Cottolengo Szent József: „Az Isteni szeretet a saját természete által működik magának az életnek a megőrzéséért, és irányítja célja eléréséért”.

Kép: A szeretet, mint arany erő és aranysugár, amelybe bele vannak ültetve célok. Ha valahol emberi akaratba beleütközik, tovább suhan, és másokat érint meg.

Hang: Egy örömerő.

Kép + Hang: Mint örvénylő körök, halad felfelé.

Kép: Sok, egymás melletti, felfelé haladó csigalépcső.

Érzés: Egy-egy csigalépcső egy-egy emberi életet is jelképezhet.

Eszembe jutott az egész Mennyország lakóinak tovább haladása.

Hang: Örök mozgásban.

Érzés: Nem áll meg a Mennyországban sem a növekedés, az isteni tudományban való növekedés sem, hiszen Isten végtelen.

Hang: Isten végtelenségéből ad folyton tinektek.

Hang: Örökös mozgásban, növekedésben vagyunk ezért.

Jézus: A szeretet, amely Istenben van, ősi és örökké tart, tehát végtelen. Látomásban mutatom neked Isten szeretetét, mint egy arany színű erőt, amely beleágyazza egyenként minden emberbe a céljait. Aki elfogadja, azt meg tudja érinteni, és elkezd fejlődni, és felfelé haladni az életszentség spirálján. A Mennyben nincs vége ennek a fejlődésnek, hanem az üdvözültek is egyre tovább haladnak, növekednek a tökéletességben.

5.

Hang: Mutatom ezt neked.

Kép: Egy gömb, melyben csírák vannak. Egy idő után növénykék buggyannak ki a gömb felszínén. Később vulkánkráterek is megjelennek, melyek a későbbiekben működésbe lépnek.

Jézus: E látomásban, mint gömbben a te lelkedet mutatom. A csírák újabbnál újabb erények, és a kis növények, amik kezdenek kibújni, ezek a fejlődő lelki tulajdonságok. A működő vulkánok szeretetkitörések.

6.

Egy régi osztálytársammal szerettem volna találkozni, amire nem került sor.

Kép: Az őrangyalom van az osztálytársam előtt ajándékkal a kezében.

Jézus: Azt mutatom látomásban, hogy ha el is maradt a találkozás, de az őrangyalod megajándékozta lélekben őt a te szereteteddel.

7.

Újvidéken mentem a buszállomás felé egy széles sugárúton.

Hangom: Uram, én is ilyen egyenes úton akarok menni a cél felé, se nem jobbra, se nem balra nem letérni.

Hang: Én az egyenes utat járom veled.

Az életutunkra gondoltam.

Kép: Ahogy haladok az úton egyenesen, az út elején sok a „méz”. Ahogy haladok a cél felé, egyre kevesebb a „méz”, inkább több a kereszt. De utána már megelégszünk egy cseppnyi „mézzel” is, mely megkönnyíti a keresztjeinket az út vége felé.

Hang: Célirányosan ez veled.

Jézus: Én mindig veled vagyok, együtt lépegetünk az életszentség útján. Az igaz, hogy egyre több a szenvedés, ahogy telik az idő, de mindig megédesítem neked a fájdalmakat, hogy elviselhetőbbé váljék. A cél felé haladunk egyenesen.

8.

Egy templomi hangversenyen az Ave Mariát énekelték. Eszembe jutott, olyan sok ünnepe van Szűz Máriának. De Szűzanya mellett ott volt Szent József is, és nagyon fontos volt az ő jelenléte is a szent családban.

Hang: Nem lenne helyes Szent Józsefet kihagyni, hiszen ő szent segítőtársa volt Szűzanyának, és a kis Jézus fejlődésében…

Kép: Kék fény.

Hang: Külön készületek, hosszú készületek voltak ezért.

Kép: A szent család, a kis Jézus kitárt karokkal áll Szent József és Szűz Mária előtt.

Jézus: Szent Józsefről sosem feledkezzetek meg, mert komoly feladatot kapott a Mennyei Atyától, mint Jézus nevelő atyja. Ő tanította Őt imádkozni, Isten-szeretetre, és ő nevelte munkára. Ők, Szűzanya és Szent József, ők ketten, egymásnak segítve nevelték fel a gyermek Jézust érett, bölcs és jóságos ifjúvá.

9.

Hang: És vannak olyanok, akik le tudják győzni magukat.

Jézus: Kislányom, itt mindig a test és lélek harcára kell gondolni. A test általában mást kíván, mint a lélek. A lélek a jó felé törekszik, de a test a kényelemre és az élvezetekre. De az Én választottjaim erősek, és képesek legyőzni a test kívánságait.

10.

Hang: Nem a viselkedésedre, hanem a személyes megnyilvánulásodra.

Jézus: A viselkedés az a te megszokott formád, amit a génjeid és a nevelésed alakított ki. A személyes megnyilvánulás több ennél. A lelked őszinte szavai, amit az Én szeretetem és nevelésem vezet.

11.

Hang: Küldjed magad helyett.

Érzés: Az őrangyalomról volt szó.

Jézus: Az őrangyalod már sokszor segített neked. Kérd gyakrabban, hogy tegye meg helyetted, amit te nem tehetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr7818042814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása