Isten szemével

2022.08.03. 08:30

2022.08.02.

 

1.

Egy szentségimádáson a Mennyei Atya Nevéről elmélkedtem.

Kép: A Mennyei Atya jobbra fordulva.

Hang: Nagyot alakítottam ezért benned.

Hang: Szívhez szóló imád ez.

Jézus: Azzal, hogy az Atya Nevén elmélkedtél, tökéletesítettem, alakítottam a te hitedet. Ez az ima a Mennyei Atya Nevéről az Én gyermekeim szívét szólítja meg. Rád is hat ez a lelkedből fakadó ima, mert egyre tökéletesebb leszel általa.

 

Ima a Mennyei Atya Nevéhez

Elohim, Adonáj… A legszebb Név, ami létezik… Akit csak úgy ismerek: „Vagyok, Aki vagyok”. Ez jellemez téged, ó Mennyei Atya.

A Név, melyből minden származik, a Név, melyből minden nyeri létezését. A Név, melyből sugárzik a Szeretet, mely szüli az Életet. Életre szültél* (keltettél) engem is, a lelkemet.

*(itt a szülés az Úr Jézus keresztáldozata és a kegyelem általi szülésre vonatkozik)

„Vagyok, Aki vagyok”, mondod Te, Mennyei Atyám… A létezésedtől függök, a gondolatodból származok… Fiad, Jézus Szent Vére árán váltottál meg és szültél engem életre. Mi más lehet a Neved akkor, mint „Élet”.

Ki vagy Te Uram, hogy ilyen szép Neved van?

A Név, mely rejtett, mint a legeslegdrágább gyöngyszem, mely ragyogóbb, mint a legtündöklőbb napsugár, tisztább, mint az áttetsző kristály, táplálóbb és frissítőbb, mint a hűsítő víz, melyből árad az öröm, és minden fénysugár, mely csodálatosabb, mint a leszebb szivárvány, édesebb, mint a méz, és illatosabb, mint a legfinomabb virágillat.

A Neved, melyből mindenkit életre keltesz, legyen az (bár) angyal, vagy ember… a Neved, melyből mindenkinek nevet adsz… a Neved, mely minden tulajdonságodat, ékességedet és bájodat, minden gazdagságodat, gondolatodat, cselekvésedet foglalja magába…

A Neved csillagokat és kegyelmeket szór mindenkire… melyből tekinteted minden eseményt követ… füled minden gondolatot és szót hall… bölcsességed mindent előre lát.

A Neved: „Vagyok, Aki vagyok” beleültetted az ember lényegébe, legyen az test, legyen az szellem, vagy lélek… mindenkiben benne van a „Vagyok, Aki vagyok”, azaz az Élet. Az élet, az élni akarás, a gazdagság, mely csak Belőled származik… E Névvel megpecsételtél, hogy a Tied legyek.

A Neved „Vagyok, Aki vagyok”, amely a végtelenséged és az időtlenséget is foglalja magába, melynek nincsen vége, de eleje sincsen.

Te vagy a „Vagyok, Aki vagyok”, Aki szüntelenül mondja: „Szeretlek”… Aki sóhajtozik, hogy viszonozzam e végtelen szeretetet…

„Vagyok, Aki vagyok”: mindent megteszel, vállalsz minden szenvedést (is), csakhogy Veled lehessek…

E Név „Vagyok, Aki vagyok” dobog és lüktet a lényemben, hogy csak Téged akarlak ismerni, veled akarok lenni. A lábaidnál akarok ülni és szemlélni Téged… ez minden.

„Vagyok, Aki vagyok”… mi más, mint egy égő tűz és égő lángolás, mely egyben éget, mint az emésztő tűz, és hűsít, mint a balzsam, gyógyít, mint az orvos, és nevel, mint a tanító, szeret és dajkál, mint az édesanya, és ítél, mint a bíró.

„Vagyok, Aki vagyok”… ez a mindent foglalja magába, mely lángra gyújtja lényemet, mely nem tud létezni önmagában, mely már nem is tud úgy élni, hogy Rád ne gondoljon… nem tud úgy létezni, hogy Érted ne rajongjon, mint egy gyermek, és Rád ne tekintsen szenvedélyesen, mint a szerelmes kedves…

Ki vagy Te Uram, akit úgy szeretek, aki a „Vagyok, Aki vagyok”, aki számomra a legszebb és a legszentebb létező, Ki háromszor vagy Szent a Magad nemében, Ki mikor a nevemen szólítasz, vagy megérintesz szeretetsugaraiddal, csak a könnyeim folynak jelenlétedben… Ki semmi olyat nem kérsz tőlem, amit nem akarok, vagy nem tudok megtenni… Ki addig nem mutatkozol és rejtőzködve létezel, míg Én magam nem kutatok utánad.

Uram, Te „Vagy, Aki vagy”, és ezzel mindent megmondtál, mert Te vagy a „Minden”, Aki magába foglalja a mindent. Te vagy az, akit szüntelenül keresek, míg bele nem fáradok.

Te letekintesz rám az Égből, és még csak keresned sem kell engem a nagy tömegben, te minden pillanatban tudod, hogy hol vagyok. A lényegem mélyébe nézel, és olvasol bennem. Tudok-e Előled elrejteni valamit? Nem. Semmit. Nem is akarok. Akarom, hogy mindent láss, és mindent érezz bennem. Azt akarom, hogy Te élj bennem.

És akkor, amikor megszabadítasz földi kötelékeimtől, a legédesebb hangodon szólítasz, hogy jöjjek, és ne késlekedjek jönni az ölelésedbe, hogy Szívedben olvadjak össze Veled, Aki nem vagy más, mint az örök Élet, az örök Szeretet.

2.

Hang (a Mennyei Atya Nevéről): A legszebb, a legszentebb Név, ami létezik, Neked van.

Jézus: Miközben elmélkedsz a Mennyei Atya Nevén, a Szentlélek a fényével a legapróbb részletekig megvilágítja előtted a legszentebb Nevet.

3.

A Mennyei Atya Eugenia Ravasio szerzetes nővértől azt kérte, hogy minden év augusztus 7-ét, vagy augusztus első vasárnapját szenteljük Neki, ünnepeljük Őt, mert egyetlen nap sincs kijelölve az Ő ünneplésére. Mindenki meg van említve az éven át, kivéve Ő.

Kép: A Mennyei Atya fehér ruhában van, fehér rózsák veszik körül az alakját.

Kép: Hármas háromszög, a háromszögek egymásban vannak. A belső és a külső háromszög arany színű, a középső pedig fehér.

Jézus: Már csak néhány nap választ el a Mennyei Atyának szentelt naptól. Erre az alkalomra a Mennyei Atya ünneplőbe öltözik. És a fehér rózsák, melyek körül fogják venni, az ünneplő engesztelők imái és énekei. A Szentháromság jelképe Isten tisztaságát és dicsőségét szimbolizálja.

4.

Olvastam: Maria Valtorta Füzet (1943): Jézus mondja: Azért veszi igénybe az emberi segítséget, hogy ösztönözze az embereket a jóra, nem pedig azért, mert nem tudna ezt egyedül megoldani. Ezért senki sem lehet büszke azokra az adományokra, amit az Úr adott neki.

Érzés: Az Úr nekem is azért ad félmondatokat, érzéseket és mást, hogy tovább olvassak, kutassak a tudományában.

Jézus: Fontosnak tartom engesztelő gyermekeim, hogy segítsetek nekem a legszentebb dolgokban, például a lélekmentésben, a felebarátaitok támogatásában, akik rászorulnak. Nélkületek is, egyedül is tudnám menteni a lelkeket, és tökéletesíteni őket, de azt akarom, hogy sok jót tegyetek a társaitokkal. Ezzel aztán növekszik az érdemetek előttem. Azért kapsz félmondatokat és csak merő utalásokat, hogy további kutató munkára ösztönözzelek.

5.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus (amikor sírt Jeruzsálem felett): „Sírtam, de nem gyengeségből, hanem mert láttam a szeretett város sebeit, szétesését, és az Isteni Igazságosság által megjelölt sorsát”.

Kép: Arany fény.

Hang: Szeretett városom vagy.

Kép: Budapest, Országháza.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus: „Az Isteni Igazságszolgáltatás haladása kérlelhetetlen és megállíthatatlan lesz.

Jézus: Gyermekem! Nemcsak Jeruzsálem pusztulásánál sírtam, de most is, a közelben rátok váró jövő miatt. Hamarosan eljön Isten igazságszolgáltatása. Első helyen áll az igazság, és második helyen az irgalom. Azért mutatom az Országházat, mert titeket különösen szeretlek. Édesanyám drága, kicsi, féltett, oltalmazott országa vagytok. Mégis a szenvedés titeket sem fog elkerülni. Maradjatok a jobbik oldalon. Lelketeket, mindannyiatokét meg akarom őrizni.

6.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus: Három út van, amely az üdvösségre vezet:

- az ártatlanság útja (gyermekek)

- vezeklés útja (nagy vezeklő életet élő Szentek)

- a szeretet útja (pl: Kis Szent Teréz)

A szeretet útja a Mennybe vezető legrövidebb út. A szeretetnek két kiterjedése van:

- függőleges: Isten felé törekszik

- vízszintes: a felebarát felé törekszik

Jézus: Ha olvasgatjátok a szentek életét, megtapasztalhatjátok, hogy a három út jelei mindegyik szentnél keverednek. Mégis van a három közül valami, ami leginkább meghatározza az illető egyéniségét. Az ártatlanság nagyon fontos a tökéletességhez vezető úthoz. Aki szent akar lenni, az legyen olyan, mint a kisgyermek, ártatlan és szeretetet adó. Ne ítélkezzen. Együtt a hibáival szeressen mindenkit. A vezeklés is nagyon fontos út, mert a megbánt bűnök ez által szűnnek meg. Egyetlen gyermekem se válhat szentté, ha soha nem vezekel a tartozásaiért. A szeretet azért a legrövidebb út, mert ez eltörli a többi hibáit a lélekben, és e szerint fogom elsősorban megítélni az előttem álló lelket.

7.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus a langyosokról és a Tőle legtávolabb lévőkről mondta: Ezek olyan világ cselszövései és csábításai között vergődnek, amely világ nem az Enyém, hanem a sátáné, és a lelkiismeret mardosásai között, amely lelkiismeret, ha idővel megkeményedett is, fellázad, mert agyonnyomja egy olyan teher, amelyet nem akarna hordozni.

Kép: Irgalmas Jézus.

Gondolat: Volt egy olyan ismerősöm, ki sok kárt okozott az életemben, majd évekre rá azért jött, hogy bocsánatot kérjen.

Jézus: Sokatokban fogalomzavar van, hogy kik is a közömbösök, langyosak. A langyosakat kiköpöm Magamból. Ez kemény szó. De ne féljetek ti engesztelők, akik egy ideig lelki szárazságban kínlódtok, azután újra lángolni tudtok Értem. Nem rátok vonatkozik. A közömbösök nem gonosztevők ugyan, de teljesen elmerülnek a világ dolgaiban. Csak a munka, a család és a szórakozás érdekli őket. Mások bajai, problémái, betegségei hidegen hagyják őket. Istenről és a túlvilágról nem érdeklődnek. Csak azokat szeretik, akik őket is. Lelkiismeretük nem működik. Én csak akkor jutok eszükbe, ha bajban vannak. Sosem imádkoznak. Ők a közömbösök. Bizony a Pokol felé haladnak, és csak mások imái, felajánlásai, és az Én kegyelmem segíti be őket a Purgatórium legmélyébe.

8.

Arról volt szó, hogy milyen tárgyak utálatosak az Úr szemében, amit otthon tart az ember a képek, ruhák, ékszerek, játékok, filmek, könyvek, vagy más tárgyak közül.

Jézus: Csak azokat a dolgokat mondom rossznak és elvetendőnek, amelyek bűnre vezető alkalmat jelentenek. Például ezoterikus termékek, pornográf képek, szobrok, hiúságot szolgáló felszerelések, kétértelmű kabaréműsorok, szexfilmek.

9.

Az ismeretségemben van olyan személy, aki szinte idegbeteg. Ha várakozni kell egy sorban, vagy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy ő elképzelte, mindjárt elveszíti türelmét, és kígyót-békát mond mindenkire. Arra hivatkozott az ismerősöm, hogy sokat kellett „nyelnie” az életében, de most már nem megy. Kértem az Urat, gyógyítsa az ismerősöm idegrendszerét, és törölje ki a szótárából a nem ildomos szavakat.

Jézus: Az idegileg kimerült emberek először forduljanak orvoshoz. Miután megkapták a diagnózist, próbálják ki a gyógyszereket. Ha ez nem használ, gyakran végezzen lelkiismeretvizsgálatot és gyónjon. Próbálja betartani a gyónáskor adott ígéretét, hogy a bűnre vezető alkalmat elkerüli. Tehát, kevesebbet beszéljen azzal, aki számára idegesítő. Minden szentmisén áldozzon. De csak tiszta lélekkel. Azután minden nap imádkozza el magáért a Megszabadítás rózsafüzért. Ha mindez eredménytelen, forduljon egy paphoz, aki szabadító imát mond érte.

10.

Egy lelki testvérnek könyvesboltja volt, amelyet be kellett zárnia. Nagyon elszomorodtam erre a hírre, de felajánlottam ezt az Úrnak, és kértem Őt, fordítsa ezt jóra, mert hatalmas szellemi érték veszik kárba.

Kép: Jézus áldásra tette kezét.

Hang: De bizony milyen kár.

Jézus: Kedves kislányom, érthető az együttérzésed, hogy be kell zárnia az üzletét, és a könyvek esetleg értéküket veszítik. Nagy kárt jelent ez, nemcsak anyagi kárt, hanem lelki és szellemi kárt is, mert sok ember lelke gyarapodhatna e könyvek által. Szép tőled, hogy ezt a nagy kárt felajánlottad az Úrnak.

11.

Eszembe jutott, hogy a cigányok nemcsak a családomnak ártottak, de sok mindenki másnak is. Kértem az Urat, az ő átkaikat áldásra alakítsa, hogy az ő lelkük is megmeneküljön.

Jézus: Nem a téged ért sérelmekért imádkozol Hozzám, hanem átok alatt élő cigányokért, hogy a lelkük megmenekülhessen, hogy átkai kegyelemmé változhassanak. Ez nagyon szép keresztény magatartás.

12.

Hang: Itt az ideje, hogy megindítsunk egy dolgot veled.

Jézus: Ahogy egyre mélyebbre kerültök a nehéz időkbe, újabb feladatokkal foglak megbízni téged. Egyre több megátalkodott, keserű ember fog panaszkodni neked. Ezeket kell majd kiemelni a hitetlenségükből, az elkeseredettségükből.

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr8618042766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása