Isten szemével

2022.11.16. 18:46

2022.11.15.

1.

Arról volt szó, hogy az ember mit tegyen a lakásával, házával, adja-e el, vagy tartsa meg és ajánlja fel az Úrnak, mert szüksége van rá a nehéz időkben.

Jézus: Valóban szükségem van a nehéz időkben ezekre a helyekre. Hogy ha nincs szükség égetően a pénzre, akkor csak tartsd meg ezeket.

2.

Egy elhunyt búcsúmiséjén voltam, és az elhunytról beszéltek.

Hang: Kezdj szentté válni!

Jézus: Nem tudhatod, mikor jön el a pillanat, hogy Atyám haza hív. Ezért már most e perctől kezdve törekedj a tökéletességre.

3.

A lateráni bazilika ünnepnapján a pap arról beszélt, hogy Jézus teste egy templom.

Kép: Az a templom a legfenségesebb, a legcsodálatraméltóbb, olyan tömjén és más illat árad belőle, hogy egyszerűen utánozhatatlan.

Gondolat: A saját templomomra gondoltam.

Kép: A saját templomomat próbálom tisztítani, kis áldozatokat hozni.

Kép: Jobbra haladok, az Úr nyomdokaiba próbálok lépni.

Jézus: Tőled nem várok hatalmas áldozatokat, megelégszem a kisebbekkel. Ezekkel is nagyon szépen épül a lelked temploma.

4.

Lelki testvérekkel arról beszélgettünk, hogy az amerikai érdekek nem azt diktálják, hogy a háború gyorsan befejeződjön.

Kép + Érzés: Nagy bajunk lesz, ha szándékosan rontunk mások állapotán, vagy hanyagul cselekszünk. Mindenről számot kell adni.

Gondolat + Érzés: Cselekedni a jót, még ha apróság is, erre kell törekedni.

Hang: Sok kicsi sokra megy. A sok apróságból lesz a sok. Ritkán tudtok felajánlani egy nagyot. Inkább arra törekedjetek a szívetekben, hogy sok apróságot tegyetek meg, hogy szüntelenül tűzben, szeretetlángban tartsátok a szíveteket.

Kép: Egy szív, mely folyamatosan tűzben van.

Gondolat: Azon gondolkodtam, hogy milyen lángokban ég a szív a különböző körülmények között.

Kép: A tűz színe más és más különböző helyzetekben: vörös lemondáskor, vagy szenvedéskor, máskor fehér, arany, vagy más színű.

Jézus: Nektek engesztelőknek sok apró jócselekedetre van alkalmatok. Például az egymáshoz való kedvesség, megértés, megbocsátás. Vagy a fájdalmaitok, szenvedéseitek zokszó nélküli felajánlása. A szomorúak és gyenge lelkűek vigasztalása. A zarándoklatok, és lelkigyakorlatok látogatása. Gyakori szentségimádás.

5.

Azon tűnődtem, mindenki egy picit másképp mondja az imákat.

Hang: A szív hangjai benned szólalnak meg.

Jézus: Azok az imák különböznek egymástól leginkább, amelyek nem kötött imák, hanem a szívből fakadnak. Ezeket a te lelked fogalmazza meg.

6.

Kép + Érzés: A lelkünk jelenlegi kisugárzását az adja, hogy mi van bennünk: bűnbánat, szeretet, megbocsájtás, vagy más negatív dolgok.

Érzés: A mellettünk lévő ember az ő kisugárzásával ajándékoz meg, és ez vagy jó, vagy nem jó.

Érzés: Egy alkalommal a szentségi kápolnában többen voltak szentségimádáson. Nagyon negatív és nyomasztó kisugárzást éreztem az ott lévők jelenlétében, így kénytelen voltam elmenni.

Jézus: Az olyanokat, akik nagyon érzékenyek, képesek befolyásolni mások kisugárzásai. A mások pozitív, vagy negatív hatásai nem mindenkit érintenek meg, csak akkor, ha az illetők megszólalnak, beszélnek, vagy tesznek valamit. Hogy a puszta jelenlét így hasson valakire, mint rád, ahhoz egy nagyon finom, érzékeny lelkület kell.

7.

Kép: Egy kéz, melynek olyan tartása volt, mintha lapozni akarna egy könyvben, vagy füzetben.

Jézus: Hidd el, hogy a te írásaidat gyakran olvasom. Figyelemmel kísérem a te gondolataidat.

8.

Olvastam: Mijo Barada: Jézus, a jó pásztor: „Jézus a mi lelkünk mélyére lát, nézi azt az eredendő jóságot, amely Isten ajándéka bennünk”.

Kép: Az Úr, ahogy ránk néz, lát minket. Látja az életutunkat, a döntéseinket. Látja, hogy hogyan keringenek bennünk a gondolatok, látja, hogyan áramlanak be az agyunkba a külső információk, látja, hogy hogyan reagálunk ezekre. Amikor Ő küld embereket elénk, vagy megenged bizonyos történéseket, látja, hogyan reagálunk rájuk, és hogyan viselkedünk.

Gondolat: Vajon hogyan látja az Úr én lelkem fejlődését, az én életutamat.

Hang: Te nagyon szépen fejlődsz, és gyorsan.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Gondolat: Én mindenre igent próbálok mondani az Úrnak.

Kép: Így tud jól és egyszerűen vezetni az Úr.

Hang: A magad egyszerűségében ez.

Jézus: Sokan úgy gondolkoznak, hogy Isten megteremti a sok milliárd gyermekét, és azután magára hagyja őket. Ez nagy tévedés. Mivel Ő Mindenható, egyszerre látja az összes teremtményét, bármilyen sokan vannak. Fogantatásától kezdve haláláig figyelemmel kísér mindannyiatokat. Különösen azt nézi bennetek, hogy az Általa kapott feladatokra, vagy szenvedésekre hogyan reagáltok. Hogy elfogadjátok-e a kéréseit és tanácsait. Téged azért tudlak irányítani, mert engedelmes vagy.

9.

Késő nyáron, egy virágos réten a sárga virágokat néztem. Sok volt belőlük.

Hangom: Te sokat akartál Uram, nem elégszel meg kevéssel.

Kép: Rengeteg angyal.

Gondolat: Mi emberek is sokan vagyunk.

Kép: Én, mint egy pici pont a sokaságban, de mégis az Úr pontosan látja, hogy hol vagyok, néz, figyel és követ engem.

Jézus: Isten mindenhatósága csodálatos. Minden egyes ember, aki él a tömegben, nagyon fontos Neki. Senkit nem veszít szem elől. Mindenkiről tudja, hogy hol van, és mit tesz.

10.

Azon gondolkodtam, hogyan alakítja, formálja az Úr a lelkeket.

Kép: Az Úr balra fordulva van, és különbözőképpen áll hozzá a lelkek formálásához, csiszolásához.

- ráfúj a lélekre, hogy a por elszálljon

- van, amikor belevés a lélekbe

- van, amikor kisebb-nagyobb darabokat kell, hogy kivágjon, levágjon

- amikor látja, hogy a lélek majdnem olyan, mint egy rothadt gyümölcs, nem vágja ki, és nem dobja el, hanem teljesen más gyógymódot alkalmaz, hogy a szívén keresztül kezdődjön a változás.

Jézus: Istennél jobban senki sem tudja helyesen alakítani a teremtmények lelkét. Van, akit szeretetével, simogatásával bíztat. Van, akinek ez nem elég, mert bűnökben merült el, és el kell távolítani belőle ezeket a fájó részeket. És vannak, akik megátalkodottak, és nem akarnak javulni, a pokol felé haladnak. Őket Isten megpróbáltatásoknak teszi ki, szenvedéseknek, hogy az Ő tüze meggyógyítsa őket. És mindez azért van, mert mindenkit üdvözíteni akar.

11.

Érzés: Akármennyire próbálkozom, nem tudok teljesen tiszta életet élni, olyat, amilyet élt az Úr Jézus, a Szűzanya és az egyéb nagy szentek a maguk idejében.

Kép: Jézus mosolyogva halad jobbra.

Hang: Nem is kell… elég, ha… a jóakaratra törekszel.

Jézus: Azt javaslom neked kislányom, hogy merülj el magadba a szentgyónás előtt otthon, és végezz nagyon alapos lelkiismeret-vizsgálatot. Olyankor segít a Szentlélek, hogy a legapróbb hibák is eszedbe jussanak. Úgy menj el gyónni. De ha a kis bűnöket el is felejted, Én azokat is feloldozom, és a szentgyónás után jön Édesanyám, és rád adja a megszentelő kegyelem hófehér ruháját. Az a fontos, hogy szíveddel-lelkeddel a jóra törekszel.

12.

Az emberekre és a munkájukra gondoltam.

Kép: Egy halom valami, amit minden ember alakít. Valaki épít hozzá, vagy hozzátesz, mások pedig elvesznek belőle, lerombolnak részeket, megint mások pedig a rosszat kijavítják, átalakítják.

Kép: Jézus lefelé néz, és figyeli a munka folyamatát, és közben arany fényt bocsát az emberekre és munkájukra.

Jézus: Azért teremtette Atyám az embert, hogy a földi élete cselekedeteivel egyszer majd elnyerje az örök boldogságot. Minden lélek a szabadakarata szerint formálja a lelkét, de most Isten úgy tekint rájuk, mint az egész teremtményre. Van, aki ezt a közös törekvést természeténél fogva csak rombolni tudja, de van, aki áldozataival, szeretetével jócselekedeteket illeszt ebbe a munkába. Isten közben erre a nagy közös feladatra, az üdvösség megmunkálására kegyelmeket bocsát mindenkire.

13.

Hang: Nagyon szép kérdéseket szeretnék feltenni neked.

Jézus: Általad szeretném kérdezgetni gyermekeimet, hogy hogyan állnak a hit és Isten szeretet dolgában.

14.

Gondolat: Nem akarok olyan kegyelmeket, mint más, én a sajátommal meg vagyok elégedve, ezt szeretném gyakorolni, és csak Jézust szeretném szeretni és imádni.

Hang: Én a te lelked akarok lenni.

Hang: Szorítkozzunk erre.

Kép: Jézus balra fordulva, örömében könnyezik a szeme.

Hang: Legyél áldott ezért.

Jézus: Alázatodat mutatja, hogy elégedett vagy a Tőlem kapott kegyelmekkel, és nincs benned irigység mások kegyelmei iránt. Benned akarok élni kicsiny lélek.

15.

Egy vándor Szűzanya szobor volt nálam, amit vissza kellett adnom a tulajdonosának.

Kép: Valaki puszilja a bal arcfelemet.

Kép: Egy Nap, melynek szélét lángok díszítik.

Jézus: Édesanyám nagyon hálás, hogy szeretettel befogadtad. A nagy Nap az Ő hatalmas anyai szeretetét, és a lángok az Ő Szentháromság iránti lángoló szeretetét fejezi ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr7718042802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása