Isten szemével

2022.02.02. 16:05

2022.02.01.

1.

A felmerülő konfliktusról volt szó Oroszország és Ukrajna között, és általában a háború közeledtéről.

Hang: Beindul.

Gondolat: Könyörgök az Úrhoz, hogy ha lehet, ne legyen most háború, és Magyarország maradjon ki belőle.

Hang: Az emberáldozatok száma magas lesz.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Kép: Háború, robbanás, valamik összedőlnek.

Gondolat: Európa és a háború.

Hang: Harcszíntérré változhat.

Jézus: Még a politikusok próbálkoznak a tárgyalásokkal. Nagyon kiéleződött a helyzet. Nem biztos, hogy békés úton elrendeződik minden. Ha beindul a háború Oroszország és Ukrajna között, akkor bizony nem fog megállni. Tovább terjed Európára. Rossz helyen vagytok földrajzilag, a szomszédságban. Imádkozzatok, kérjétek a békét, Édesanyám közbenjárását, és az Én békémet az emberiségre. Biztonság kedvéért a legfontosabb elálló élelmiszerek legyenek beszerezve. Veletek vagyok kicsi magyarjaim. Ne féljetek, mert ha sok-sok engesztelő imádkozik, enyhébb lesz a büntetés.

2.

Olvastam: Agredai Mária: Szűzanya élete: Szűz Mária, a templomi neveltetése után, miután Szent Józseffel házasságot kötött, Názáretben lakott. Sokszor énekelte a 118. és 62. zsoltárt 9 nappal az előtt, mielőtt Jézus megfogant. Szűz Mária folyton könyörgött az Úrnak, hogy küldje el a Messiást. Mária éjjel az Úr kérésére felkelt imádkozni, majd elragadtatása volt 9 éjen keresztül, mint egy felkészülés az Istenanyaságra, amikor az Úr bemutatta neki a teremtést és jelentőségét lépésről lépésre. Azt, hogy Isten őt választotta Jézus édesanyjának, arról ő nem tudott.

Érzés: Az Úr olyan előkészületeket szervez minekünk az életünk folyamán, ami megfelel ahhoz, hogy majd a következő lépést megtegyük.

Érzés + Hang: Semmi sincs véletlenül.

Olvastam: Kézirat a Purgatóriumból: Ha jó gondolat, vagy szent vágy születik valakiben, azt sokszor a Jó Isten, angyal, vagy egy szent közli a személlyel.

Kép + Érzés: Ha a lélek olyan állapotban van, hogy befogadja, Maga Isten közli vágyát, amit a lélekbe ültet, de a lélek erről nem tud, és ő úgy véli, ez magától jött.

Kép: Fehér fény.

Érzés + Gondolat: Az Úr előre tudja a beállítottságunkat, és úgy alakítja életünket, hogy a legjobbat és a legtöbbet hozzuk ki belőle, ha azt a szabad akaratunk is követi.

Hang: Ismerem az érzéseidet, érzelmeidet.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Kép: Minden, ami az ember lelkében és szellemében van, fény alakjában kisugárzik az Úrhoz.

Jézus: Édesanyámban már fiatal leánykorában égett a vágy, hogy érkezzen el a Messiás. Annyira szerette volna, ha megkapná a kegyelmet, hogy személyesen is ismerhesse, és a közelébe kerüljön. Mennyei Atyám ennél a vágynál sokkal nagyobb ajándékot adott neki, őt választotta Édesanyámul. Ez nem volt véletlen, mert ő volt a legtisztább leány, a legártatlanabb a földön. Nemcsak a saját vágyai kerültek a szívébe az Égből, hanem nektek, a többi embereknek a vágyai is. Ezt persze nem tudjátok. Nemcsak vágyakat ültet Isten belétek, hanem a terveit is. Mindenkinek a lelkét próbálja úgy formálni, hogy a tervekkel, a vágyakkal a legtöbbet hozza ki belőle. De sajnos, a másik oldal, az ellenségem is beleszól a teremtményeim sorsába. Ezért sokan eltávolodnak az Én magasztos Isteni terveimtől. Aki igaz ember, engedelmes és Istenszerető, annak a lelkében elraktározódnak Isten tervei, vágyai, és fény alakjában visszasugárzik Teremtőjére.

3.

Olvastam: Agredai Mária: Szűzanya élete: Szűz Mária 9 napon át, az éjjeli ima közben elragadtatásba került Jézus foganása előtt. Szűz Mária lelke Isten közelébe került, teljesen eltávolodva a földi dolgoktól. Teljesen átalakult Istenben, és teljesen felébresztette magában az erények hősi cselekedeteit, ami a legjobban tetszett Istennek.

 

a)

Kép: Szentáldozáskor minket is átvilágít Isten, ugyanúgy Istenben vagyunk, de mi nem ébresztjük fel magunkban a hősies cselekedeteket.

Gondolat: De miért nem?

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Jézus: Drága kislányom, felteszed a kérdést, hogy a Szűzanyához hasonlóan a Szentáldozáskor miért nem alakul át hősi szeretetté az emberek lelke. Először is, nem esnek át egy elragadtatáson sem, nemhogy kilencen. Másodszor, az eredendő bűn bennük van, és nagyon nehéz nekik Édesanyámhoz hasonlóan felemelkedni.

b)

Érzés: Teljesen át kell alakulnom.

Érzés: Szűzanyához képest olyan vagyok, mint egy kődarab, 1000 és 1000 hályog van rajtam, vagy a szemem előtt. Ha a nagy szentek közé lépnék, akik nem mások a szememben, mint királyok és királynők, királynék, nem vagyok más, mint egy csöves, egy bohóc, vagy egy kutyus.

Jézus: Nem szabad, és nem érdemes párhuzamot vonni közted és a legnagyobb szentek között. Ugyanis, ha közéjük tartozol, egyáltalán nem fogod érezni a hasonlóságot, mindig kevesebbnek látod majd magadat. Ha pedig ugyanolyan tökéletesnek érzed magad, mint a legnagyobb szentek, akkor nem vagy szent.

4.

Olvastam: Agredai Mária: Szűzanya élete: Szűzanya Erzsébetnél volt látogatóban, és mielőtt Mária haza indult volna Názáretbe, Erzsébetnek mondta: Érezze kötelességének, hogy a szívét teljesen elszakítsa a földtől és mindentől, ami földi, hogy fel tudjon emelkedni ahhoz, ami Isteni.

Érzés: Ez a gondolat pont nekem, nekünk szól.

Jézus: Kislányom, ha szent akarsz lenni, egészen ki kell üresíteni önmagadat. Semmihez se ragaszkodj a világon. Csak így tudsz nyílegyenesen az Égbe repülni.

5.

Olvastam: Agredai Mária: Szűzanya élete: Szűz Mária elragadtatásában Isten mindent megmutatott neki a teremtés kapcsán, először Istenben, mint a gondolatában, majd úgy, ahogy az fizikailag megtörtént.

Gondolat: Ha ez igaz, akkor mi személyenként mind benne vagyunk az Istenben, a gondolatában, és a feltámadott állapotunk is.

Jézus: Atyám már fogantatásotok pillanatában belehelyezi az életeteket, a földi eseményeket, a sorsotokat a gondolataiba, de nemcsak a földi életeteket, hanem a feltámadásotokat és az örök életeteket is előre látja.

6.

Kép: Jézussal egy autóban ülök, ő sokkal nagyobb sebességre kapcsol, mint ahogy haladunk.

Hangom: Ne ilyen gyorsan…

Hang: Nincs időnk nyavalyogni, mert sok mindenről lemaradsz.

Jézus: Itt arra emlékeztetlek téged, hogy az utolsó időket éled. Sietni kell, hogy maximálisan teljesítsd a rád bízott feladatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr3317831421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása