Isten szemével

2022.09.28. 08:38

2022.09.27.

1.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus mondja: A Szűzanya ténylegesen a sátán helyére lépett az első helyre a teremtmények közül, és ezért is gyűlöli Őt annyira.

Érzés: Ezért is érdemes a Szűzanyába kapaszkodnunk.

Jézus: Azért adtam nektek Őt, mint Édesanyát, hogy ha problémátok van, Hozzá forduljatok, mert Ő szeretetből mindig segít nektek. A gonosz gyűlöli, nemcsak azért, mert Ő a Világ Királynője, hanem tudja, hogy Ő fogja eltaposni.

2.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Pio atya mondta a papnak, hogy a szentmisét anyagi érdek nélkül ünnepelje. Az anyagi kérdés miatt nem aggódjon, az Úr bőségesen megfizet majd, oly módon, ahogy majd Ő akarja.”

Gondolat: Nekünk is igyekeznünk kell anyagi érdek nélküli szeretetet gyakorolni.

Jézus: Minden választott gyermekemre érvényes az Én mondásom, hogy ingyen kaptad, ingyen adjad.

3.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Egy szent mondja: „A kegyelmi ajándékok elsősorban Isten nagyobb dicsőségére szolgálnak, másodsorban nem az adott személynek szólnak, hanem a közösség érdekében kapta azokat.

Gondolat: Én sem csak a magam részére kaptam az írás kegyelmét.

Jézus: Az összes kegyelmet, amit kapsz, a lelkek mentéséért kapod. Önzés lenne, ha a szavakat, a gondolatokat, a képeket megtartanád magadnak, hogy csak a saját lelked növekedjen általa.

4.

Sokan mondják: „Az idő pénz.”

Gondolat: Az lenne a legjobb, ha időnk minden pillanatát szeretetté tudnánk alakítani.

Hang: Az idő szeretet.

Jézus: A világ emberének az idő valóban pénz. Sajnálja idejét másokra pazarolni. A célja a meggazdagodás. A Keresztény ember másképpen látja az idő értékét. Ő is azt mondja, az időt nem szabad elpazarolni. Azokra kell fordítani, akik rászorulnak a segítségre. Tehát, a szeretet gyakorlására.

5.

Arra kértem az Urat, hogy segítsen az írásban és minden tevékenységemben.

Kép: Az Úr ereje, arany fénye belefolyik a cselekedeteimbe, a gondolataimba, a probléma megoldásokba, és lerövidíti az időt egyes tevékenységeimben, Ő uralja a helyzetet.

Jézus: Ti gyermekeim, akik Rám támaszkodtok, sokkal többet tudtok vállalni a feladatokból, elegendő lesz az idő számotokra, nem úgy, mint azok, akik mindent a maguk erejéből próbálnak megoldani.

6.

Olvastam: Maria Valtorta: Egy Sámuel nevezetű férfi a jeruzsálemi templomból azért kereste fel Jézust, hogy megölje őt, vagy átadja őt a Nagytanácsnak. Jézus a bérgyilkosnak adta a saját ruháját, hogy levethesse sáros és csuromvizes ruháját, és enni is adott neki. Amikor Sámuel elmondta Jézusnak, Akiről nem tudta, hogy Ő az, akit keres, Jézus önként letérdelt eléje, és azt a kést adta a kezébe, hogy megtegye, amiért jött, amivel vágta a kenyeret, hogy enni adjon neki. Amikor Sámuel Jézus szemébe nézett, szívében megremegett, elsírta magát, majd ez a párbeszéd zajlott Sámuel és Jézus között:

- De ne nézz engem! Ne nézz engem! Ó, hová meneküljek a tekinteted elől?

- Kit? Kit nem akarsz látni?

- Téged… és a vétkemet. Magam előtt látom a bűnömet! Hová, hová meneküljek?

- Borulj a Szívemre, fiam!

 

Érzés: Ha Isten szemébe nézünk, olyan az, mintha tükörbe néznénk, mindent látunk benne, ami személyünkkel kapcsolatos. Jézus Szent Szíve a menedékünk, ha irgalomért kiáltunk az Úrhoz, ahol békére találunk.

Jézus: Én, a ti Megváltótok szeretettel teli tekintetemmel mindenkit le tudok nyűgözni. A szemembe nézve azonnal jobbak lesztek.

7.

Érzés: Sokszor reggelenként, amikor felébredek, annyira kiüresedve érzem magam, hogy újra és újra el kell köteleződnöm az Úrhoz, mintha mindent újra kellene kezdenem, a nulláról.

Jézus: Ilyenkor kérj Engem kislányom, hogy adjak az Én üdeségemből, frissességemből és túláradó szeretetemből. Hamarabb megtalálod így a szokásos békédet.

8.

Hang: Teljes bizalmat kérek tőled ezért.

Kép: Fény.

Jézus: A rád váró és mindenkire váró megpróbáltatások alatt bízz Bennem rendületlenül.

9.

Olyan földi dolgok jutottak eszembe, amelyek nincsenek megtöltve szeretettel.

Hang: Üres lapok ezek.

Gondolat: Félek, hogy az egyéni ítéletemen az Élet Könyvében sok üres lap lesz velem kapcsolatban.

Jézus: Ha valaki olyan dologgal tölti az idejét, mint például számítógépes játékok, vagy internetböngészés, és órák mennek el vele, bizony nem jelent senkinek örömöt, szeretetet a környezetében. Kerüljétek az ilyen üres időtöltést, mert számon kérem.

10.

Hang: Csiszolom elmédet ezzel.

Jézus: Szent könyveket adok kezedbe, hogy műveljem bölcsességedet.

11.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus mondja papokra és püspökökre vonatkoztatva: A helységet, ahol tartózkodnak, hintsék meg szenteltvízzel, így elűzhetik a viszálykodás szellemét, mert a helységekben sok meg nem értés, baj, szenvedést okozó szó hangzik el. Ezzel az egyszerű ördögűzéssel sok rosszat el lehetne kerülni, és mennyi lelki energiát lehetne a jó szolgálatába állítani.

Gondolat: Jó, ha mi is rendszeresen meghintjük lakóhelyünket szenteltvízzel.

Jézus: A nagyon kiélesedett családi perpatvarok nem szűnnek meg a Szenteltvíz cseppjeire, mert az ilyenek nem is hisznek erejében. De ti engesztelők használjátok sűrűn, mert békét és szeretetet hoz a családtagok között.

12.

Az a hír járja, hogy az orosz-ukrán háborúban atombomba bevetésén gondolkodnak erősen, és nincs kizárva, hogy a háború kiszélesedik. Egy üzenetben olvasható volt, hogy a radioaktív sugárzásoktól úgy tudunk valamelyest védekezni, hogy vízbe 3 rózsaszirmot teszünk (bármilyen színű lehet a rózsaszirom), 3 csipet exorcizált sót, ennek elkészítése közben latinul mondjuk a Miatyánkot és az Üdvözlégy Mária imákat. Naponta 3-szor kell magunkhoz vennünk e folyadékot ugyanezen imák elmondása közben. Kegyelmi állapotban kell lennünk, és hinnünk kell abban, hogy az Úr megvéd.

Érzés: Olyan sokféle olaj receptet és mást adott az Ég, hogy nem is tudom, melyiket mikor alkalmazzam.

Jézus: Én azt tanácsolom nektek kicsinyeim, hogy bízzátok Rám és Édesanyámra magatokat, ha majd itt lesz a háború. Ti csak az imáitokat és a jócselekedeteiteket tegyétek oda.

13.

Hang: Megígérem neked ezt.

Hang: Föl kéne emelnem benned ezt.

Jézus: Lelki erőséget és bátorságot szeretnék adni neked. Még ezekben fejlődnöd kell.

14.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Egy Szent pap mondta: A földön valamilyen művel akart volna elindítani, de az emberek körében sikertelen volt, de az Ég ünnepelte őt.

Gondolat: Ha valami jóra törekszünk, amit az emberek nem értékelnek, mégis tegyük meg.

Jézus: Az a cselekedet, ami esetleg az emberek szemében semminek, vagy rossznak látszik, az Isten szemében nagyon értékes lehet. Ezért, ha jónak látjátok, csak tegyétek meg. Jutalmatok nagy lesz érte az Égben.

15.

Abbahagytam az elmélkedést.

Hang: Nem lenne rossz újra elmélkedni veled.

Hang: Legyen bár csak egy pár szó az egész.

Jézus: Az elmélkedéseid lelked legmélyéből fakadnak. Ezért olyan kedvesek Nekem. Megérintik a Szívemet, ezért arra kérlek, hogy folytasd.

16.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Gabriel arkangyal mondja a papnak: „Te már tudod, mi vagyok én számodra az Isteni Akarat folytán, de saját szabad akaratomból is, mert nincs, és soha nem is lehet ellentét a Mennyei Hazában.”

Érzés: Minden angyal és szent akarata illeszkedik a Mennyei Atya akaratába. Az Úr Jézus a földi életében is tökéletesen ezt tette. Ezért mondja nekünk is, hogy így tegyünk.

Gondolat: Ha a szabadakaratunkat az Isten kezébe tesszük, és Akaratához illesztjük, ő elvezet minket a legnagyobb életszentségre, mivel Ő látja és tudja, hogy a lelkünknek mire van szüksége a legjobban.

Jézus: Aki a Mennybe került, az már tökéletes az akarat tekintetében, beleolvasztva szabad akaratát az Istenébe. De mindenki azt akarja, amit a Mennyei Atya, ezért az akarat tekintetében semmi ellentét nem található.

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr1618042788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása