Isten szemével

2019.04.29. 11:34

2019.04.28.

1.

Fausztina nővér naplójában Isten igazságosságáról volt szó.

Jézus: Isten igazságossága és irgalma tökéletes egyensúlyban van egymással. Nektek, teremtményeknek szükségetek van mindkettőre. A lélek a Mennyben Isten bölcsességében részesül, és ezáltal megérti, hogy nemcsak az irgalomra, hanem az igazságosságra is rászorul az ember. Ha nem lenne Istenben igazságosság, a Mennybe olyan lelkek is bekerülnének, akik megkeserítenék a többiek életét. Tehát, nem lenne örök boldogság. A tisztítóhely és a pokol két fontos megjelenési formája Isten igazságosságának. Egy képpel szemléltettem neked, hogy az én példámra neked is irgalmasnak kell lenni. Az ember irgalmassága képtelen felérni az Istenével.

2.

Az Isteni Irgalomról volt szó.

Érzés: Az Irgalom azért szükséges, hogy közelebb húzzon az Igazsághoz, és hogy majd könnyebben megállhassunk Isten Szent színe előtt.

Jézus: Mivel két pólus van a világon, Isten és a gonosz, a jó és a rossz, ezért az ember sajnos gyakran megbotlik a kísértések miatt. Ha Isten nem emelné fel és benne hagyná bűneiben, egyre jobban elkeseredne, és eltávolodna a hite Istentől. De mivel létezik az irgalmasság, Isten megbocsátó szeretete, a teremtmény mindig, újra és újra fel tud állni az eleséseiből, és képes a megigazulás felé közeledni.

3.

Fausztina nővér naplójában arról volt szó, hogy minden bűnös lélek megtérése áldozatot kíván.

Jézus: Azzal, hogy valaki megtér, egyre több világi dologról kell lemondania. Régi szokásairól, kedvteléseiről, mert csak így tud igazodni a Tízparancsolathoz. Tehát, áldozatok nélkül, lemondások nélkül egyáltalán nem lehet megtérni. Ez a lélek fejlődésének az útja.

4.

Kép: Egy rendház mellett áll valaki dél-nyugat felé fordulva, és ujjával nemet mutat.

Jézus: E képpel arra hívom fel a figyelmedet, hogy óvakodni kell a dél-nyugatról közeledő bevándorlókkal szemben. Ők azok, akik veszélybe sodorhatják Európa Kereszténységét.

5.

Az EU parlamenti határozatokról volt szó.

Kép: Jézus balra fordulva.

Hang: Amit megszüntetni nem lehet.

Jézus: Befogadó országokban élő migránsok jelenlétét már nem lehet megszüntetni. A kitoloncolás csődöt mond.

6.

A különböző népekről, nemzetekről, és az ő feladatukról volt szó.

A magyar nemzetre gondoltam.

Kép: Magyar korona, majd egy magyar huszár.

Kép: Szűzanya mosolyog.

Kép: Jézus mellett állok magasan a Föld felszíne felett, és a különböző nemzetiségűekre mutat.

Jézus: Kislányom, azért emeltelek a Föld fölé, hogy távolról összességében nézd a nemzeteket. Mindegyik néptől mást és mást várok, mert mindegyik másra képes. Édesanyám azért mosolyog a képen, mert különös szeretettel szereti a magyarokat.

7.

Szűzanya egyik üzenetében mondta, hogy minden szentképéhez más és más kegyelmeket társít.

Jézus: Mindegyik szentkép, amit a kezedbe kapsz és elmélkedsz felette, más és más gondolatokat szül. Csak az érzelmek hasonlóak, amit belőled fakaszt a kép, mert mindegyik növeli Mennyei Édesanyád iránti szeretetedet. Néhány példát említek, pl a medjugorjei autentikus Szent család kép Szűzanyája az anyai örömöt és Jézus emberré válásának csodáját ébreszti fel benned. A fájdalmas Anya, ahogy tartja Szent Fiát, a pieta, segít magad elé képzelni a legtökéletesebb Édesanya hatalmas fájdalmát halott Fia felett.

 

8.

Egy lelki testvérrel arról beszélgettünk, hogy mit választanánk ebben a pillanatban, a Mennyországot, vagy a földi életet. Én erre a kérdésre azt válaszoltam, hogy a földi életet választanám, mert most még tudok tevékenykedni másokért, Mennyei kincseket gyűjteni, de a Mennyországban már nem.

Jézus: Erre a kérdésre a vallásukat gyakorló jó Keresztények többsége úgy válaszolna, mint te. Úgy érezné, hogy még van feladata itt a földi életben. Rábízná magát Istenre. De a választottak közül vannak néhányan, akikkel már megízleltettem a Mennyország gyönyörűségét, már alig várják, hogy abban az örökké tartó örömben élhessenek.

9.

Maria Valtorta írásából: az Úr Jézus meggyógyított egy leprást valaki közbenjárására, ki súlyos bűnt követett el, de ugyanakkor figyelmeztette a gyógyultat a bűnei súlyos következményeiről, és annak kijavításáról

Jézus: Én a gyógyításoknál először mindig a lélek állapotát nézem. Ha mégis gyógyítok egy bűnös embert, azt azért teszem, hogy mély bűnbánattal bocsánatot kérjen Tőlem, és jó irányba változzon. Ha ti gyermekeim valakivel rosszat tettetek, és utána meggyóntátok, megbocsátottam ugyan nektek, de a rossz tettnek következményei vannak. Pl: egy rágalmazással egy életre tönkretettétek valaki hírnevét. Ezért a tartozásotok megmarad. Ha lehet, helyre kell hozni a hibát, és utána levezekelni a tartozásotokat: szenvedéssel, sok-sok imával, szentségimádással. Ha ez nem történik meg, akkor a földi életeteket követően a tisztítóhelyen kell sokkal keményebben vezekelni. Ha ti gyermekeim valami jó cselekedetet hajtotok végre, annak értékes gyümölcsei vannak. Pl: ha egy gondokkal terhelt felebarátotokat végig hallgatjátok és megvigasztaljátok, a lelke felüdül, érzi a szereteteteket, és ha szomorú embert lát, példátokat követve ő is vigasztalni kezd.

10.

Arról volt szó, hogy mi történik azokkal, akikkel kapcsolatban vagyok.

Kép: Egy fa, vannak vastagabb és vékonyabb ágai is, rajtuk pedig különböző gyümölcsök. Minden ág vagy ágacska különböző gyümölcsöt hoz.

Jézus: Az élet fájával azt illusztrálom, hogy azok a gyermekeim, akikkel foglalkozol, más és más gyümölcsöket teremnek. Az egyikben a megbocsátó szeretetet fejleszted ki, a másikban az irgalmasságot, a harmadikban az együttérző szeretetet, a negyedikben az Istenszeretetet tökéletesíted.

11.

A családfámért imádkoztam.

Kép: Egy fa, amelyben fehér fény árad. Gyümölcsök vannak a fán, melyek a családtagokat ábrázolják. Ahogy a fehér fény árad rajtuk keresztül, kisebb-nagyobb szürke vagy fekete foltok mutatkoznak meg bennük, hasonlóan, mint egy röntgen felvételen.

Jézus: A családfával mutatom neked, hogy minden ősödet érinti a kegyelem, akikért imádkozol, de vannak, akiknek még fejlődniük kell, tisztulniuk kell, hogy bejuthassanak országomba.

12.

A nagycsütörtöki utolsó vacsoráról volt szó.

Jézus: A Szentmisén az átváltoztatáskor évezredek óta mindig az történik, amit Én cselekedtem. A kenyeret az Én Testemmé, a bort az Én Szent Véremmé változtattam át. Ezen a gyönyörű hagyományon legnagyobb szomorúságomra változtatni fognak. Letagadják jelenlétemet, és ettől kezdve nem lesz helyetek a templomban. Már nem az Én házam lesz.

13.

A panaszkodásról volt szó.

Jézus: Drága kicsim, nektek teremtményeknek nagy erőfeszítésbe kerül lenyelni a bántásokat, sértéseket, és szívedbe eltemetve hordozni a fájó sebet panaszkodás nélkül. A lelki fejlődésnek egy nagyon magas foka, ha valaki fájdalmában egyáltalán nem panaszkodik társainak, csak Nekem. Még magasabb szint, Nekem sem panaszkodik, hanem megköszöni a szenvedést, amit megengedtem. Ha fejlődni akarsz, ezt az utat járd.

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr6614818608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása