Isten szemével

2018.09.24. 02:40

2018.09.23.

1.

A misén a pap Assisi Szent Ferencről tett említést, hogy neki fontos volt a Karácsony, így az élő kis Jézust tartotta a karjában a barlangban, és ugyanúgy fontos volt neki a kereszt, így megkapta a stigmákat.

Jézus: Szent Ferenc tiszta lelkébe beleültettem az emberré válás szimbólumát a karjába adott kicsi Jézus alakjában, és a megváltás szimbólumát, a stigmákat, és Szentlelkem elárasztotta őt a tökéletes Istenszeretettel és felebaráti szeretettel.

2.

A misén az Evangéliumban az a példabeszéd hangzott el, amikor a magok különböző földbe esnek, és különböző mértékben hoznak termést.

Kép: Egy gömb, melynek felszínén rengeteg mag van, és ugyanúgy a gömb felszínes rétegeibe is beivódott. A gömbben csatornák vannak, melyek a közepétől a felszín felé futnak. A gömb közepét folyadék tölti ki.

Jézus: A gömb az ember lelkét jelenti, a felületén elhelyezkedő magok a külső benyomások, amik érik az ember lelkét. Ezek az információk vagy benyomások nem maradnak a felszínen, akár jók, akár rosszak, hanem beivódnak a lélekbe. A folyadék, amely csatornákon keresztül jut be az ember lelkébe, az az Én szavaimat jelenti, a kegyelmemet, mellyel úgy segítek gyermekeimnek, hogy megtisztítom, megszűröm ezeket az információkat.

3.

Olvastam: A szellemi tudás is világi tudásnak számít, ha azt az ember csak tisztán értelem szerint fogja fel.

Gondolat: Akkor számít az Úr Igéje is szellemi tudásnak, ha azt a mindennapi életünkben gyakoroljuk.

Jézus: Hiába ismeritek az Evangélium szavait, és hallgatjátok, olvassátok a választottjaimnak küldött üzeneteimet, ha nem használjátok fel mindennapi életetekben, nem e szavak szerint cselekedtek, akkor a lelketek nem profitál belőle, mindez olyan lesz, mint a világban szerzett ismereteitek.

4.

Maria Valtorta írásából: Jézus mondta: „A beszédünk a szív teljességét fejezi ki. A szavak annak kifejezését jelentik, amivel a szív tele van, ez vezérli tetteinket, és beszédünk tartalmát is.”

Érzés: Ha az ember szíve szeretettel van tele, az ember szeretettel beszél másokhoz. De ugyanakkor az ember beszéde tükrözi a szíve megtörtségét is.

Jézus: Csak akkor lehet felebarátod lelkét megismerni, ha elkezd beszélni hozzád. Aki elzárkózva hallgat, arról nem fogsz megtudni semmit. Mindenkinek a szavai tükrözik lelke állapotát.

5.

Valtorta Mária írásából: Jézus mondta: „Aki nincs Énvelem, az ellenem van, aki nem gyűjt Velem, az pazarol”.

Gondolat: Azért pazarlás, mert eltékozoljuk az időt, amit Istentől kaptunk, elveszítünk olyan lelki kincset, amit begyűjthettünk volna, nem mentünk lelkeket.

Kép: Olyan úton járunk, amely telis-tele van ilyen-olyan, kisebb-nagyobb drágakővel, és nem hajolunk le értük

Jézus: Az Én megjelenésem a Földön, az emberré válásom megosztotta az emberiséget. Azóta is két csoport létezik. Az egyiknek a tagjai hisznek Bennem, és szeretnek Engem. Ők Velem vannak, és Velem maradnak örökké. A másik csoport tagjai nem hisznek Bennem, gyűlölnek Engem, ellenségeimmé válnak. Az első csoport tagjai, akik Velem vannak, követnek Engem a szeretetben és az áldozatokban. Gyűjtik a sok jócselekedetet, amelyeket Én Mennyei kincsekké alakítok. Viszont ellenségeim Földi kincseket gyűjtögetnek, pénzt, sikert, hatalmat, érzéki örömöket, nem követnek Engem, otthagyják heverni a Mennyei kincseket jelentő jótetteket.

6.

Maria Valtorta írásából: Jézus az ördögről beszélt: „Megkötözöm a sötétség angyalát, aki oly sok lelket elrabolt, akik az Enyémek, és visszaszerzem, akik jogosan az Enyémek”.

A kérdés az volt, hogy ezt a mindennapjainkra kell érteni, vagy más vonatkozásban.

Jézus: Ezekkel a szavakkal a háromnapos sötétség idejére gondoltam, amikor megkötözöm a sátánt, az őskígyót, és örökre letaszítom a mélybe. Akkor majd sok gyermekemet visszaszerzem a nagy események elején Magamnak. Különösen a Nagyfigyelmeztetés alatt. Lelkek milliárdjai szabadulnak a sötétség angyalának markából. Ők Hozzám tartoznak, és örökre az Enyémek.

7.

Hang: Mint a gyermekek.

Kép: Egy kert gyümölcsfával.

Kép: Jézus a Szent Szívvel.

Hang: Nem bántják.

Jézus: Többször mondtam, amikor köztetek jártam, hogy a gyermekeké a Mennyek országa. Az Új Világban olyanok lesztek, mint a gyermekek. Pontosabban, mint a jó gyermekek. A bűn nem létezik majd, engedelmesek lesztek, betartjátok parancsaimat, nem úgy, mint kezdetben az ősszülők. Ó, ha tudnátok, repesne a szívetek az örömtől, hogy milyen gyönyörűséges lesz a szeretet és béke országa.

8.

Kép: Minden szó, amit mondunk, minden cselekedetünk ránk pakolódik, mint egy hegy, úgy halmozódik ránk

Jézus: Isten szemében nincs idő, Neki mindig jelen idő van. Ugyanolyan élesen látja régi cselekedeteidet, mint a mait. Ti emberek hajlamosak vagytok arra, hogy a régi tetteket, jót vagy rosszat elfelejtsétek. Pedig rátok pakolódnak, nem vesznek el. A gyóntatószékben a bűnöket megbocsátom, de a tartozások ott maradnak a lelketeken. Ezért kell vezekelni itt a Földön és a tisztítóhelyen. Hogyan kell vezekelni? Imával, áldozatokkal, lemondásokkal, a szenvedések felajánlásával és elfogadásával. Ha elég sok ez a vezeklés, a lélek átlépheti a tisztítótüzet. Már nincsen a lelkén rárakódás, tartozás.

9.

Arról volt szó, hogy vannak, akik saját maguknak nem tudnak dolgokat megbocsátani.

Érzés: Ha az Úr megbocsát nekünk dolgokat megfelelő körülmények között, azaz szentgyónáskor, akkor nekünk is meg kell bocsátani saját magunknak. Ez alázatra tanítja az embert saját maga iránt, mert beismerjük gyengeségünket, és kérni kell az erőt az Úrtól. Ez is szükséges a lelkünk továbblépéséhez.

Jézus: Aki nem tud magának megbocsátani, az nem hisz az Én irgalmamban. Ha a szentgyónás után is tele van valaki szomorúsággal, bűnbánattal, akkor saját lelkét megkeseríti, és nem tudja felemelni Istenhez. Nem tud új lappal indulni. Hiányzik belőle az alázat, hogy ő gyenge, gyarló, és szüksége van Rám, mert bármikor visszaeshet a bűnbe.

10.

Hang: Hogy keressük… hogy visszamenjünk.

Kép: Valakik Római Katolikus templomba jöttek, de visszafordultak, kimentek a templomból.

Értelmemben: Ezek az emberek a Katolikus vallásba akartak jönni, de látták, sokan vannak itt, sokat kellene várakozni valamire, és úgy döntöttek, hogy visszamennek a saját vallásukhoz.

Jézus: A protestánsok közül egyesek keresik az igazabb vallást, szeretnének katolikusok lenni. De mikor látják, hogy az nem olyan egyszerű, hanem először katolizálni kell, ahol megismerhetik az alapokat, nincs türelmük ehhez, időveszteségnek érzik, és inkább visszamennek eredeti vallásukba.

11.

Hang: Hemzsegnek körülötted ezek.

Jézus: Sokan nem tudják, hogy bárhol tartózkodnak, otthon, utcán, templomban, zarándokutakon, hemzsegnek körülöttük a gonosz lelkek, akik bűnökre akarják csábítani őket. Ezért olyan nehéz tisztának maradni.

12.

Hang: Visszaszámolni.

Jézus: Legyetek olyanok, mint a gyermek, ne vájkáljatok a múltban, és ne kutassátok a jövőt, hanem a jelennek éljetek. Így lesztek békések és kiegyensúlyozottak.

13.

Hang: Vágd el.

Jézus: Vágd el a múlt kötelékeit. Ne gyötörd magad a régi rossz lépéseid miatt.

14.

Hang: Mindenki másképp fürdik.

Hang: Nézd!

Jézus: Én ma is köztetek járok, járom a falvakat és városokat, és Szívem összeszorul a súlyos bűnök láttán. Tövisként érzem ezeket Magamban. Gyermekeim közül nem egyformán gyakorolják a bűnbánatot. Van, aki gyűjtögeti a bűnöket, és minden évben egyszer elmegy gyónni. A bűnök nagy részét bizony elfelejti, eltemeti. Van, aki minden este megvizsgálja lelkiismeretét, és ha talál 1-2 bocsánatos bűnt, már szalad pap-fiamhoz megtisztulni. Látod, ekkora különbség van ember és ember között. És képzeld csak, van, aki soha nem fürdik, a lelke szennyes marad. Undorodok a bűneitől.

15.

Kép: Három vagy több egy tőről fakadó fehér nárcisz.

Jézus: Az Én engesztelőim egy tőről fakadnak, mert mindannyian parancsaim szerint próbálnak élni, az Irántam érzett szeretetük hajtja őket a jóra, és mindannyiukat az Örök Élet Vizével itatom, mikor úgy érzik, örömtől repes a lelkük.

16.

Arról volt szó, amikor valaki elzárja magát jó dolgoktól, mint pl: közös imától, megbocsátástól, és hiába erőlködünk

Kép: Irgalmas Jézus.

Jézus: Ne szomorkodj, ha nem hallgatnak rád, mikor jóra biztatod a felebarátaidat. Nézz Rám, irgalmam erősebb a te rábeszélőképességednél.

17.

Rózsafüzér imádkozása közben az „Ó Jézusom bocsásd meg bűneinket” kezdetű imát női és férfi hang mondta velem együtt.

Jézus: Drága kislányom, a női hang a Szűzanya hangja, a férfi hang az Őrangyalodé. Ők ketten segítettek neked imádkozni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr114286097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása