Isten szemével

2018.02.26. 11:50

2018.02.25.

1.

Kép: Egy templom bejárata, ahol Örökimádás folyik, barna színű, gótikus stílusú az ajtó, előtte állok az Úrral, az Úr lenyomja a kilincset

Jézus: Ezzel a képpel fel akartam kelteni a figyelmedet a Szentségimádás fontosságára.

2.

Hang (énekelve): Engedj Uram békében illatozni.

Kép: Egy templomban egy pap a szószéknél állva beszél a mikrofonba.

Jézus: A pap a mai Egyházat képviseli, aki könyörög még időért, haladékért, hogy Isten engedje, hogy az Ige jó illata terjedjen a hívek között.

3.

Hang: Egy gyűlésre hívni tégedet.

Kép: Fehér fény.

Jézus: Szeretném, ha ti kicsinyeim minél hamarabb összegyűlnétek, és beszélnétek a problémákról, kicserélnétek gondolataitokat, megosztanátok egymással örömeiteket. Egy ilyen gyűlésre hívlak meg téged.

4.

Kép: Felülnézetből, egy lámpa fénye alatt egy kisebb méretű, piros négyzet alakú asztal, körülötte ülnek, és megbeszélést tartanak.

Jézus: A keresztényüldözés alatt a hozzám hűséges papfiaim a rejtekben összeülnek, és megbeszélik a rájuk váró feladatokat.

5.

Kép: A magyar parlament egy nagyon díszes termében vagyok, ahol a határozatokat hozzák.

Kép: Rossz döntés hatására, pl: ami a Keresztény hit ellen fordul, leomlik a díszes terem, egy romhalmaz válik belőle. Amikor jó döntést hoznak, az épület nemcsak hogy felépül, hanem ki is díszesedik.

Jézus: Ha nem diadalmaskodik az Igazság, amiért harcol a mai magyar kormány, akkor összeomolhat a nemzet.

6.

Elhangzott: „Az iszlám az utolsó remény.”

Kép: Nagyon kevesen vannak a Katolikus templomban, majd egyre kevesebben jönnek.

Kép: Emberek rejtekben gyülekeznek a hitüket gyakorolni.

Kép: Sokan a templomban, de egy olyan vallást gyakorolnak, amely eddig nem volt.

Jézus: Ha a bevándorlással és iszlámmal szimpatizálók győznének a harcban, a keresztények megfogyatkoznának. Csak bujdokolva mernék vallásukat gyakorolni. Amikor összekeverednek a vallások, újra megtelnek a templomok, de ez nem igazi ökumenizmus, hanem a hamis isten imádása.

7.

Kép: Szent István király arca közelről, dél-kelet felé néz, az orrának és arcának vonása egy határozottságra utal. A Magyar Szent Korona a fején, a kereszt a Korona tetején egyenesen áll, az Ég felé.

Jézus: Szent István a Mennyből szomorúan tekint a muszlimokra, félti országát. Mikor a magyar nemzet a harc végén felemelkedik, a kereszt a Szent Korona tetején egyenesen, az Ég felé áll, és tündöklik a fényben.

8.

A Húsvét megünnepléséről volt szó.

Hang: Felrúgjuk.

Jézus: Az Ortodox vallás azzal, hogy nem egyszerre ünnepli a Húsvétot veletek, felrúgja a Keresztény egységet.

9.

Kép: Egy téren egy galamb álldogál, egy másik galamb közelített feléje észak-keletről. A repülő galamb az álló galambba beleolvadt, eggyé váltak, majd egyetlen egy galamb formájában repültek észak-kelet felé, amerről a repülő galamb jött.

Jézus: A téren álldogáló galamb Magyarország békeszerető engesztelőinek a szimbóluma, a másik fehér galamb a békeszerető orosz nép jelképe, és e két akarat össze fog olvadni, és Oroszország imáitokra megtér.

10.

Hang: Éhesek vagytok.

Jézus: Szegény gyermekeim, kiéheztettek benneteket, nem kaptatok lelki táplálékot, ezért vagytok közömbösek és hitetlenek. Harcoljatok értük, engesztelők.

11.

A gyónás című film: Egy haldokló, rákban szenvedő férfi jött egy fiatal paphoz meggyónni azt, hogy ő megölt egy férfit 20 évnek korábban. Születésnapon volt, éjfélkor vezetett kocsit ittasan, és figyelmetlenségből elgázolt egy fiatal férfit, ki mellett egy kisfiú volt. Ijedtében elhajtott, annak ellenére, hogy a kisfiú könyörgött neki, hogy legalább hívja ki a mentőket. A gyónó férfit nem hagyta a lelkiismerete, és 20 év után bocsánatot akart kérni az elhunyt férfi családjától, és fel akarta adni magát a rendőrségen. A gyóntató pap rájött, hogy a kisfiú ő volt, és azonnal felkavaródtak benne az emlékek. Kivezette a gyónó férfit az oltár elé, és leültette, ő pedig letérdelt, és a Miatyánkot kezdte el imádkozni. Megakadt annál a résznél, hogy: „bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek.” Egy idő után a fiatal pap megnyugodott, és odament a gyónó férfihez, kit meg akart nyugtatni. Azt mondta neki, hogy az apja nem halt meg akkor, de nagyon megsérült, és csak 3 évnek ezelőtt halt meg. Penitenciaként azt adta, hogy a rászorulókon segítsen. Ezzel a gyónó férfi megnyugodott azzal a tudattal, hogy ő mégsem gyilkos. A fiatal pap ezek után bement a szobájába, ahol az édesapja fiatalkori képét tartotta, és bocsánatot kért apjától, hogy hazudott a gyónó férfinak, annak érdekében, hogy a gyónó békében haljon meg.

Gondolat: A történet folytatására gondoltam, az Úr ítélőszéke előtt, amikor a gyónó férfi is, és a pap is meghal.

Kép: Mindketten látják az igazságot az Isten Igazságának tükrében. A gyónó férfi látja, hogy félre lett vezetve. A pap látja, hogy a félrevezetés, még ha jó szándékból is volt, eltér az abszolút Igazságtól, amit Isten képvisel, így büntetésben részesül.

Jézus: Ez a film az embereket félrevezeti, a bűn pártolását mutatja be, pozitív cselekedetet a pap részéről. Ne kövessétek, a hazugság mindig hazugság, akkor is, ha együttérzésből származik.

12.

Arról volt szó, hogy Isten Ábrahámot megkísértette-e, hogy a szeretett fiát égő áldozatként mutassa be, vagy próbatétel volt-e.

Érzés: Az Úr próbára teszi az embert, hogy mekkora áldozatot képes meghozni Érte, annak ellenére, hogy az Úr később beleavatkozik, hogy az ne következzen be. Az Úr meghív valami áldozathozatalra, de az ember az, aki válaszol erre a meghívásra, vagy a meghívásnak eleget tesz, vagy ellenáll.

Jézus: Isten Ábrahámot nem kísértette, hanem próbára tette. Számodra minél kedvesebb dologról mondasz le, annál bőségesebben ajándékoz meg Atyád.

13.

Kép: Ketten beszélgettek álldogálva egy téren, én odamentem hozzájuk köszönteni őket. Az egyikük meglökött a hátamnál, hogy menjek az utamra, mint ahogy a kisgyermeket szokták elküldeni a felnőttek, mert felnőttes témáról beszélgetnek.

Jézus: Ez a társaság világiasabban gondolkodó emberekből állt. Az egyik észrevette, hogy közeledsz feléjük, és elküldött, mert érezte, hogy a lelked magasabb szinten áll, nem vagy közéjük való.

14.

Kép: Arany láncszemek összekapaszkodva, az egyik láncszem kiszakad, kikerül onnan. A két mellette lévő szem próbál összekapcsolódni, de ez az egység mégsem olyan, mint korábban.

Jézus: Nektek engesztelőknek egységben kell lenni. Ha valaki kiszakad közületek, ez az egység megbomlik, és már nem úgy működik, mint azelőtt. Különösen olyankor, amikor egy fontos láncszem marad ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr3113798358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lowoa · https://gloria.tv/lowoa 2018.04.02. 10:20:13

15.

Arról volt szó, hogy nemet kell mondani a kísértésnek, el kell kergetni a gonoszt.

Jézus: Ha jön a kísértés, pl: valami sértegetés, vagy igazságtalan megjegyzés alakjában, azonnal el kell zavarni a gonoszt, aki a sértegető mögött áll. Nem a rosszakaróra kell haragudni, hanem a gonoszra. Ugyanis, a rosszakaró csak eszköz, akit felhasznál az ördög, hogy megkísértsen, bűnre csábítson téged.

16.

Olvastam: Az erős lelkek köré gyűlnek a gyenge lelkek.

Jézus: A gyenge lelkek azért gyűlnek az erősek köré, mert érzik, hogy le vannak maradva, és fejlődni szeretnének. Egyedül képtelenek elszakadni a bűntől, és az erősektől várják ehhez a felvilágosítást és tanácsot. Másrészt azok a lelkek is gyengék, akiket a gonosz lélek folyton zaklat. Ők is szeretnek az erősek közelében lenni. Tele vannak félelemmel, és oltalmat, szabadulást várnak az erős lelkektől.

17.

Arról volt szó, hogy a gonosz lelkek kiket zaklatnak leginkább.

Érzés: A zaklatásnak is megvan az oka, az Úr a gonoszt használja fel eszközként a lélek formálására. Valakinek szüksége van a zaklatásra, máskülönben a lelke elbízna magát, vagy elaludna.

Jézus: Kérdezitek, hogy kiket zaklatnak leginkább a gonoszok. Először is, aki bűnben él. Másodszor, aki rengeteg lelket ment az engeszteléssel. Harmadszor, akinek meg akarja adni a földi vezeklést a tisztítóhely helyett. Negyedszer, aki belesüllyedt az ezotériába. Bizony van olyan, akinek szüksége van a zaklatásra. Olyannak, akinek súlyos adósságai vannak, és a gonoszt használom fel, hogy levezekelje azokat. Különben elkárhozna.

18.

Evangélium Máté szerint (16,15-19):

Jézus tovább kérdezte: "Hát ti kinek tartotok engem?" Simon Péter válaszolt: "Te vagy a Messiás, az élő Isten fia. " Erre Jézus azt mondta neki : "Boldog vagy Simon, János fia! Nem test és vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Mondom tehát neked: Te Péter vagy. Erre a sziklára építem Egyházamat és a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyország kulcsait. Amit megkötsz a földön, megkötött lesz a mennyben is, és amit föloldasz a földön, a mennyben is föloldott lesz."

Gondolat: Péter apostolnak már eleve az volt a rendeltetése, hogy ő legyen az Egyház vezetője az Úr Jézus halála után. A többi apostol, mivel erről nem tudott, kérdezhették, hogy miért nem ők lettek kiválasztva, miért pont Péter apostol.

Kép: Felülről nézem az embereket a Földön, mint kis csillagocskákat. Amikor eljön az idő, és a lélek is megfelelő érettségi fokot ért el, az Isten által már előre beültetett dolgok a felszínre jönnek. Földi szemmel nézve ugyanezt: semmit nem látunk ebből a dologból, mert a tudatunk be van árnyékolva, nincs megadva nekünk az a látás, ahogyan Isten lát minket valójában, mi csak tapogatódzunk a homályban vagy a sötétben.

Gondolat: Így, tudatlanságunkból kifolyólag sokszor felmerül a kérdés bennünk, hogyhogy a másik lett kiválasztva erre vagy arra a feladatra.

Jézus: Időszerű kérdés ez az engesztelők között: miért pont ő, miért nem én. Aki ilyet kérdez, annál az alázat gyermekcipőben jár. Nem gondol arra, hogy Isten alapvető joga kiválasztani egyeseket a sok közül. Ő tudja, kit mire tud használni. Az így gondolkodó ember lelke károsul, mert megtelik irigységgel, rosszindulattal, és hiteltelennek nevezi az Én választott kicsinyeimet. A büntetése nem marad el.

19.

Az Úr kegyelmeiről volt szó, amit ad az embereknek.

Érzés: Mindenki csak az Úr egy eszköze, nem érdemek szerint kapjuk a kegyelmeket. Mindenki csak úgy tud növekedni lélekben a kegyelmek által, hogy magáévá is teszi azokat, és a szerint él. Az ember a kegyelmeket nem csak magának kapja, mint talentumot, hanem azért, hogy mások javára is váljon. Az Úr úgy osztogatja a kegyelmeket, hogy az adott lélek életkörülményeit is nézi, ki hogyan tudná a legjobban hasznosítani azokat.

Jézus: Drága engesztelőim, most hozzátok szólok. Soha ne büszkélkedjetek azokkal a kegyelmekkel, amit Én adtam, mert ingyen kaptátok, semmi köze az érdemeitekhez. Sőt, a bennetek lévő erények sem a ti érdemeitek. A Szentlélek ültette belétek. Tehát, dicsekedni bűn. A másik, amire szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy nem kell elájulni attól, ha valakiről azt halljátok, hogy tele van nagyobbnál nagyobb karizmákkal. Itt is azt mondom, nem az ő érdeme. Számon fogom kérni kegyelmet kapó gyermekeimtől, hogy elpazarolták-e az ajándékaimat, a talentumokat, vagy okosan hasznosították a mások és a saját lelkük részére. Minden gyermekem más és más ajándékot kap, olyat, ami neki testhez álló.

lowoa · https://gloria.tv/lowoa 2018.04.02. 10:20:46

20.

Érzés: Ha az ember 2-3-szor mond valamit a másiknak, és nem fogadja el, felesleges tovább mondani, és hagyni kell, mert nem fogékony rá

Kép: Egy gömb, melyben csatornák vannak, melyek a felszínről haladnak a gömb közepe felé. A csatornák el vannak tömődve, el vannak záródva. A kívülről jövő hatás nem ér el a gömb közepéig, mert ellenállásba ütközik a tömődések, elzáródások miatt.

Jézus: A gömb egy olyan ember lelke, aki tele van ellenállással a pozitív dolgok, a tanításokkal szemben. Nem tudja befogadni, mert makacsul ragaszkodik megszokott bűneihez, vagy közömbösségéhez, hitetlenségéhez. Az ilyennel szemben nem kell a meggyőzés módszerét alkalmazni, hanem imádkozni kell érte, a tisztánlátásáért.

21.

Arról volt szó, hogy a latin fordításban „consummatum est” a „beteljesedett” szó felemésztődést jelent, amit az Úr Jézus akkor mondott, amikor a keresztfán haldoklott.

Kép: Az ember, mint egy gyertya, mely kicsi vagy nagy lánggal ég. Az életének ideje meg van határozva. Ha nagy lánggal ég, az összes viasz felemésztődik, de ha kis lánggal ég, egy idő után a gyertya kioltódhat, és a viaszból visszamarad.

Jézus: A beteljesedett szó latin változata a „felemésztődik”, csodálatosan ráillik az Én életemre, és halálomra. Valóban, a sok nagy áldozatommal egészen felemésztődtem értetek. Az Én követőimnek is fel kell emésztődni. A képen a gyertya a gyermekemet jelenti, amelyben a viasz az ő élete, a lángja pedig az áldozatai. A szabad akarata irányítja az áldozat nagyságát, és ha sok áldozatot hoz, lemondást, önmegtagadást, gyorsabban felemésztődik, és hamarabb találja magát ölelő karjaimban. Ha viszont idegenkedik az áldozatoktól, kicsi lánggal ég a gyertyája, akkor hosszú, girbe-görbe utakon jut el Hozzám, és Mennyei üdvössége sokkal alacsonyabb fokú lesz.

22.

Hang: Válaszd az életutamat.

Jézus: Azt akarom mondani, hogy kövess Engem kicsi lélek, vállald a szenvedések és áldozatok sokaságát, mert csak így tudlak gazdagon megjutalmazni. De ne csak a jutalomért tedd, hanem elsősorban Irántam érzett hálád és szereteted jeléül.

23.

Hang: A dicséret ajándéka ez benned.

Jézus: Az öröm, a béke, és a nyugalom érzete mind-mind nem más, mint az Én dicséretem a te hűségedért és fáradozásodért.

24.

Hang: Ez nekem kitüntetés.

Jézus: Hogy megválthattam a világot a kínszenvedésemmel és kínhalálommal, ez Nekem kitüntetés Atyámtól.

25.

Hang: Megszűnik benned ez létezni.

Jézus: Ha minden este megvizsgálod alaposan a lelkedet, megszűnnek benned azok a gyengeségeid, amit folyton, újra meg újra meg szoktál gyónni.

26.

Hang: Az újrateremtés korszaka ez benned.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Jézus: Életedben ez az a korszak, amelyben újjá alkotlak, kifinomítom, csiszolom a lelkedet.

27.

Arról volt szó, hogy kinek mit hogyan kell mondani, hogy ne sértődjön meg.

Kép: Egy nagy fekvő arany hasáb.

Jézus: A kíméletes, gyengéd bánásmód aranyat ér.

28.

Egy imatárssal elhatároztuk, elmondjuk közösen a 4 hagyományos rózsafüzért

Kép: Szűzanya balra fordulva nagyon mosolyog.

Kép: Arany fény.

Jézus: Édesanyám a közös imát nagyra értékeli. Különösen, amikor veszitek a fáradtságot, és az Ő rózsafűzéreit, mind a négyet elmondjátok. Ilyenkor ajkatokról 1-1 arany fény árad fölfelé, egybefonódik, és eljut Édesanyám Szívébe.
süti beállítások módosítása