Isten szemével

2022.07.20. 08:28

2022.07.19.

1.

Egy hölgyet, aki minden nap ministrált a Pesti Ferencesek templomában, szinte az egyik pillanatról a másikra magához hívta az Úr, mindenki nagy meglepetésére.

Kép: A hölgy mosolyogva, nagyon boldogan mosolyogva mond valamit.

Kép: Jézus képe a Szent Szívvel.

Kép: A hölgy jobbra fordulva a képen fehér ruhában, fehér virágkoszorúval a fején.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Érzés: Nagyon szereti őt az Úr a buzgóságáért, hogy ministrált, járt felnőtt hittanra, a szentmisék előtt gyakran imádkozott, csatlakozott a keresztút ájtatossághoz, amit a templomban imádkoztak, stb.

Gondolat: Milyen lehetett a hölgynek, amikor az Úr magához hívta?

Kép: A hölgy jobbra fordulva, nagyon mosolyogva fogadta az Úr hívását.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Kép: A hölgy magas hierarchiájú angyalok között mosolygott, és köszönt a testvéremnek jelt adva, hogy ott vár rá.

Jézus: Látod kislányom, mindenkiben van olyan erény, amivel nagyon kedves Előttem. Ő a szorgalmáért, a hűségéért lett megajándékozva.

2.

Egy pap arról prédikált a szentmisén, hogy kiben mi rejlik, mi rejtőzik a szívében. Mesélte, volt olyan helyzet, amikor az elöljáró a papneveldében a tanoncokat egy időre vezető pozícióba helyezett, hogy kiderüljön, ki hogyan viselkedik, amikor hatalmat kap.

Gondolat: Nagyon tetszik ez a megfontolás, mert észrevételeim szerint is, ha valaki vezető pozícióba kerül, mintha megváltozna a személyisége egy idő után.

Kép: Arany fény.

Jézus: Igen kislányom, a hatalom és a siker megmutatja az igazi arcát. Van, aki gőgös lesz tőle és hatalmaskodó, van, aki szerény marad és alázatos. Tehát, a hatalom az egy próbatétel.

3.

Egy szentmisén a pap a vendégszeretetről és a Szentlélek Istenről prédikált. Olyan vendégszeretetről volt szó, ami nem teher a vendéglátónak, hanem kitüntetés, hogy vendéget fogadhat.

Gondolat: Ha az Úr a szívünkben lakozik…

Kép: A Mennyei Atya előtt térdelek, és kérdezem Tőle, mit tehetek Érte.

Hangom: Szentlélek Istenem, jöjj, segíts, hogyan tudnék jobban szolgálni az Úrnak.

Szentlélek: Bízd Rám magad, és a sugallataim szerint gondolkozz, beszélj és cselekedj. Tartsd be a törvényeket, és különös imádattal csüngj az Atyán.

4.

A szentmisén a pap a szabadakaratunkról beszélt.

Hangom: Az én szabadságom a Te szabadságod Uram.

Érzés: Az Úr akkor tevékenykedik rajunk keresztül szabadon, ha utat engedünk Neki, és szeretetet gyakorlunk.

Jézus: Az Én szabadságomat úgy lehet tiszteletben tartani és szabad folyást adni neki, ha a kegyelmeket, az ajándékokat akadálytalanul beengeded a szívedbe.

5.

Egy lelki testvéremnek mondtam, milyen sok kereszt és szenvedés van az életünkben naponta.

Hang: Sok lelket kell megmenteni.

Jézus: A legtöbb gyermekem feleslegesnek és rossznak tartja a szenvedést, ami éri. Pedig e nélkül a szenvedés felajánlása nélkül sok ember lelke a Pokolba hullana. De sajnos, a legtöbben csak zúgolódni tudnak, nem felajánlani. Még a panaszkodás is egyfajta zúgolódás. Azokban van igazi felebaráti szeretet, aki egy szó nélkül tűri a keresztet, és mások üdvösségéért felajánlja.

6.

A Parlament épületénél ültem apukámmal a padon, és néztük a szép épületet.

Hang: Ez a világ közepe.

Gondolat: A magyar Korona a Szűzanyáé, és a magyar nemzet az engesztelésre vannak kiválasztva.

Kép: Az utolsó idő engesztelői és a magyar engesztelők is külön csoportban tömörülnek a Mennyei Trón körül.

Kép: Mindenki, aki csatlakozik, vagy odaszentelődik egy engesztelő csoporthoz, kap egy kis jelölést, érmét az Úrtól. Pl: Szent Vér, Irgalmasság, Világ Győzelmes Királynője, Oltáriszentség, Szeretetláng, Korona, stb.

Jézus: Mivel az engesztelés a ti hazátokból indul ki, és fog a világban elterjedni, ezért hazátok úgymond a világ közepe. Ezek az engesztelők különféle közösségekbe tartoznak, és Én megjelölöm a csoportok tagjait egyenként. Számon tartom, hogy ki hova tartozik. Azt is számon tartom, mint engesztelőt, aki akadályozva van abban, hogy valami csoporthoz tartozzon.

7.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus Péter apostollal beszélgetett az áldozatokról, amit Isten kér az embertől, hogy a felnőttek fel tudják ajánlani a szenvedéseiket, áldozataikat. Péter apostol kérdezősködött a kisgyermekek szenvedéseiről és haláláról, és hogy ők hogyan tudják ezt elfogadni, vagy felajánlani, hiszen ez náluk nem tudatos. Jézus válasza: „Isten a lélek nyelvén beszél. A lélek érzi ezt”.

Érzés: Isten olyan módon kommunikál a lélekkel, ami rejtve van, csak az adott lélek érzi ezt.

Jézus: Mennyei titok a kisgyermekek szenvedése, akiken már az áteredő bűn sincs rajta, mert meg vannak keresztelve, és bűnt még nem követtek el. Mégis át kell menniük egy nagy szenvedésen és halálon. Miért? A válasz, a szentek egységében keresendő. A szenvedő és a győzedelmes Egyház, és a földön élő emberek hármas egységet alkotnak, a szentek egységét. Vannak sokan, akik a küzdő Egyházhoz tartozva a Pokol felé haladnak, és valakinek meg kell menteni őket. Erre használja fel Atyám az ártatlan kicsi gyermekek szenvedését és halálát. Ők rengeteg embert megmentenek a kárhozattól.

8.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus: „A keresztségben lényeges módon rávésődik a jel a lélekre már itt a földön és az örökkévalóságban.”

Gondolat: A keresztségben letörlődik az áteredő bűn a lélekről, de itt valami más jelről lehet szó.

Jézus: A keresztségben a harmadik Isteni Személy, a Szentlélek beépül a lélekbe. Letörli az áteredő bűnt, és az illető Isten gyermekévé lesz. És nemcsak itt a Földön Isten gyermeke, hanem a Mennyben is, a Tisztítóhelyen is. Viszont, a Pokolban, mielőtt belehullik, elveszíti Istengyermekségét.

9.

Kép: Két ikerfiú világoskék sapkában haladnak előre beszélgetve egymással, hátat fordítva nekem.

Érzés: Mintha ismerném őket, de ők nem ismernek engem, így szomorúan nézem őket, hogy nem szólhatok hozzájuk.

Jézus: Ennek az ikerpárnak a lelke nem lett megkeresztelve. Ezért nem néztek rád. Kérlek kislányom, most, hogy megmutattam őket, adj nevet nekik, és kereszteld meg őket. Ha az emberek előtt nem is, de Én előttem érvényes lesz.

10.

Hang: A földi foglalkozás más, mint az Égi foglalkozás.

Jézus: Hogy kinek mi lesz a feladata, ha bejut a Mennyországba, az addig, míg testben van, Égi titok. Mindenesetre az üdvözültek nem unatkoznak, tétlenkednek, hanem mindenkinek meglesz a neki illő fontos feladata. Állandó tevékenységben lesznek. De ott nem lesz fáradtság, kimerültség, álmosság, csak öröm és szeretet.

11.

Hang: Minden szavadra szükségem van. Minden szóra szükségem van rád.

Jézus: A gondolataidnak úgy adsz értelmet, hogy szavakba öntöd. Ezeket a szavakat leírod, és tanítod, neveled gyermekeimet. Dicsőítesz és imádsz Engem ezekkel a szavakkal. Hogy ne lenne szükségem a te szavaidra. De az is szavakban fejeződik ki, amit mondani akarok neked. Nagyon fontos számomra, hogy figyelj a szavaimra, és hallgass meg mindig.

12.

Hang: Lerágott csont ez neked.

Jézus: Arra gondoltam, hogy a bántásokat, sértéseket minél hamarabb meg kell bocsátani.

13.

Gondolat: Naponta többször is el lehet imádkozni a Szentháromság rózsafüzért.

Hang: Naná! Áldásomat adom erre!

Kép: Jézus áldásra tette kezét.

Jézus: Az egész Szentháromság gyönyörködik ebben a rózsafüzérben, imádkozzátok minél többen, és gyakran.

14.

Gondolat: Az emberi lélekre gondoltam.

Hang: Mindenki egy másik galaxis.

Érzés: Mindenki a saját világában kell, hogy kielégítse az Urat.

Jézus: Azért olyan gyönyörű a Mi teremtésünk, mert minden lélek illata más és más. Mindenki másképpen imád, szeret és dicsőít Minket. Minden lélek egy külön egyéniség, más és más környezetben. Ezért az ő egyénisége és a saját környezete befolyásolják a lelke rezdülését.

15.

Hang: Nyúzz Engem, nyaggass Engem.

Jézus: Kislányom, kéréseidet bátran tárd fel Nekem, Én soha nem fáradok bele a hallgatásba. Ez azért van, mert lángoló Szívvel szeretlek.

16.

Gondolat: A magzatokra gondoltam.

Hangom: Uram, segíts a magzatoknak, olyan aranyos, tünemény gyöngyszemecskék.

Hang: Pláne temelletted.

Gondolat: Gyakran szoktam beszélni a magzatokhoz, a szeretetemet kifejezni irántuk.

Jézus: A te szereteted nélkül e kicsiny magzatok nem ragyognának, mint a gyöngyszemek.

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr10018042760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása