Isten szemével

2022.06.08. 08:24

2022.06.07.

1.

Olvastam: Maria Valtorta Füzet (1943): Jézus mondja a Szentlélekről: Ha a Fiú előtt minden térdnek meg kell hajolnia, akkor a Vigasztaló előtt minden léleknek (szellemnek) meg kell hajolnia, mert a Lélek ad életet az emberi léleknek.

Kép: Fény.

Kép: Lefelé nézek, a mellkasom magasságában körkörös erők köröznek vastag kötegekben, koncentrikus körök formájában.

Olvastam: Maria Valtorta Füzet (1943): Jézus mondja a Szentlélekről: Ő az, Aki a mindenséget teremtette, Aki oktatta Isten első szolgáit, Aki az Atyát a Parancsok adására ösztönözte, Aki megvilágosította a Prófétákat, Aki Máriával megfoganta a Megváltót, Aki Jézust a keresztre tette, Aki a kegyelem csodajeleit műveli.

Érzés: Akkor mindent Ő művel a szeretet által.

Kép: A Szeretet olyan arany fény-erő, amely mindenbe behatol, és ott változásokat tesz.

Jézus: Azért van olyan érzésed, hogy mindent a Szentlélek szeretete művel, mert egyetlen Isten van, és Benne három személy. A Szentlélek nem más, mint az Atya és a Fiú Lelke. Az Atyától és a Fiútól származik. Ezért, a Szentlélek minden gondolata, érzése és tette benne gyökerezik a Fiúban és az Atyában. A sok kegyelem, ami a szeretet fénye által beléd hatol, tulajdonképpen a Szentlélek műve.

2.

Olvastam: Maria Valtorta Füzet (1943): Jézus: „A Szentlélek Fehér Tűz, amely elviselhetetlen az emberi látásnak és az emberi természetnek, magában összpontosítja az Atyát és a Fiút, és a Szentháromság szépségének felfoghatatlan és nézhetetlen Drágaköve. Szilárdan áll az Ég mélységeiben, és Magához vonzza (Magába szívja) azokat, akik a lélek szerint tudnak élni a küzdő Egyházban.

Kép: Arany fény.

Hangom: Uram, és pont Pünkösdkor akartad, hogy olvassak a Szentlélekről, mely több, mint csodálatos.

Kép: Jézus lefelé néz.

Kép: A lelkemben építkeznek, díszítőelemeket is raknak.

Jézus: Drága kislányom, nem véletlen, hogy Pünkösdkor nyitottad ki a Valtorta könyvet. Benne volt a terveimben, hogy általa egészen közel kerülj a harmadik Isteni Személyhez. Az igaz, hogy egy testben élő ember sem láthatja a Szentlélek világító fehér tüzét, de ha nem is látja, érzi a vonzását. A Szentlélek kegyelmeivel kiépíti a lelkedet, és te emberi szereteteddel, tiszta szándékaiddal egyre jobban gyarapítod magadban a díszítőelemeket.

3.

Kép: Irgalmas Jézus.

Hang: Szívem eszköztára vagy.

Jézus: Az Én Szívem tele van kegyelemeszközökkel, például te is az egyik kegyelemeszközöm vagy. De nem csak 1-2 kegyelemmel töltöm meg a lelkedet, hanem nagyon sokkal. Így aztán eszköztáram vagy.

4.

A szentmisén a „Szent vagy, szent vagy”-kor leborultam.

Kép: Rózsaszín rózsák vettek körül.

Jézus: A külső és a belső tiszteletadásod teljesen egyensúlyba került előttem. Míg a homlokod a földet érintette, a szeretet és alázat annyira elkapott, hogy az öröm teljesen beborított. Ó, milyen jó látnom egyesekben, ahogy a szentáldozásra várnak, hogy mélyen vágyakoznak a Velem való egyesülésre.

5.

Pünkösdhétfőn, a szentmisén, Máriaremetén:

a)

Szentáldozás után:

Kép: Jézus a kereszten borzasztóan szenved, mintha én is ott lennék személyesen a Kálvárián.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Jézus: A szentáldozás után nemcsak a szokásos hálával gondoltál a kínszenvedésemre, hanem a 2000 évvel ezelőtti szenvedésemet élhetted át. Ezzel sok hitetlen lelket megmentettél.

 

b)

A mise végén, amikor a papok vonultak ki, eszembe jutott, hogy az Úr mondta korábban, hogy lesznek sokan, akik Őt meg fogják tagadni. Kértem az Urat, a mi papjaink között senki sem tagadja meg Őt.

Kép: Jézus balra fordulva.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Jézus: Egész szívvel arra vágyakozol kislányom, hogy papjaim meg ne tagadjanak a végső időkben.

6.

Azon gondolkodtam, hogy a jövőre és az antikrisztusi korra nézve milyen feladatok várnak rá.

Kép: Sokak előtt beszélek Istenről.

Jézus: A jövőre vonatkozólag terveim vannak veled.  A Nagyfigyelmeztetés után sokan megtérnek, de nem ismernek Engem. Vágyódnak arra, hogy halljanak Rólam minél többet. Akkor szónoki képességet adok, köréd gyűlik a tömeg, és te tanítod őket.

7.

Egy templomban megsimogattam egy szent tárgyat, amikor senki sem látta.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Hang: Én láttam.

Jézus: Nem is gondolod kislányom, hogy minden mozdulatodat megfigyelem. Látom, mikor megpuszilod a szentképemet, vagy Édesanyámét, vagy a keresztemet, feszületemet. Most is láttam és éreztem az érintésedet.

8.

Kértem a magzatok imáját értem, hogy el tudjam végezni a hivatalos ügyeimet, és sok mást.

Kép: A magzatok egy kórust alkotva énekelnek. Van egy karnagy is közülük, ki vezényli őket a magzatok közül, kinek kis arany korona van a fején.

Érzés: A karnagy az a magzatocska, akiért én szoktam imádkozni.

Gondolat: Imádkoztam egy alkalommal az általam választott magzatért.

Kép: A magzat az édesanyja méhében, hol fekvő, hol álló helyzetben, arany korona a fején. A magzat háta mögött egy angyal van, piciben.

Jézus: Nagyon bölcs dolog, hogy tartod a kapcsolatot a kis magzatokkal, a küzdő, a szenvedő és a győzedelmes Egyház tagjaival. És mikor kéred, hogy segítsenek valami földi, vagy lelki dolgodban, kórust alkotva, énekelve imádkoznak érted. A te kis magzatocskád vezényli őket. A földi ember számára láthatatlan kis korona ott van a te kis magzatocskádon, és vele van az őrangyala is.

9.

Kép: Egy angyalszárny, volt benne többféle szín is: zöld, rózsaszín, lila. Olyan látszatot keltett, mintha a szárnyat tollak alkották volna.

Kép: Halványrózsaszín, vagy fehér angyalszárny.

Jézus: Hogy van-e az angyaloknak szárnya, vagy nincs, az Égi titok. De egy biztos, hogy láthatóvá válnak a lelketek számára a Mennyben a szentek, az angyalok, és az egész Szentháromság. Többet nem árulok el.

10.

Apukám elhunyt anyukámról beszélt, és feltette a kérdést, vajon milyen beosztást kaphatott a Mennyországban.

Kép: Anyukám fiatal mosolygós arca, piros virágos koszorú van a fején.

Jézus: Nehogy azt hidd, hogy anyukád ott a Mennyben non-stop dicsőít. Azt a feladatot kapta az Atyától, hogy imádkozzon szeretteiért, a bűnösökért és a haldoklókért. Azon kívül, imádkozzon az ősei közül a tisztítóhelyen szenvedőkért.

11.

Az Úr tulajdonságaira gondoltam, és azokon tűnődtem.

Jézus: A kegyelmeimen keresztül és az olvasmányaid segítségével mindenféle tulajdonságomat feltárom előtted.

12.

Azon tűnődtem, érdemes-e ide másolva a Valtorta írásból megjelentetni a gyönyörű gondolatokat a Szentháromságról.

Hang: Hogy érdemes-e? Igen.

Kép: Irgalmas Jézus.

Kép: Arany fény.

Hang: Nagyon lekötelezel ezzel.

Jézus: Nagy örömet okoznál, hogy ha a Valtorta könyvből a legszebb idézeteket a Szentháromságról megjelentetnéd. Hiszen olyan keveset hallottak gyermekeim erről a témáról.

 

 

Maria Valtorta: Füzetek (1943)

1943. július 1.

Jézus ezt mondja:

„Nagyon korlátozott értelmi képességeteknek, kezdetleges lelkiségeteknek nem engedtetik meg, hogy megismerje Isten természetét. Azonban, a lelki életet élőknek – az úgynevezett lelki életet élők tömegében – a titok megismerhetőbbé válik. Azoknak, akik szeretik a Fiút, azoknak, akik valóban meg vannak jelölve a Véremmel, a titok nagyobb világossággal (érthetőséggel) mutatkozik meg, mert az Én Vérem Tudás (Tudomány), és az Én megkülönböztető szeretetem Iskola.

Ma, Vérem ünnepén megvilágosítok neked egy titkot. Mondd: „Dicsőség az Atyának, a Fiúnak, a Szentléleknek”, mivel Rólunk akarok neked beszélni. Emberi nehézkességeteknek alakokra van szüksége, hogy gondolni tudjatok az Atyára és a Lélekre, e végtelen szépségű testetlen Lényekre, de Akiket ti emberi érzékszerveitekkel nem tudtok felfogni, olyannyira, hogy nehezen fordultok Hozzájuk gondolatotok egész teljességével, hogy úgy hívjátok segítségül, ahogyan Engem, Akire, mint Isten-Emberre gondoltok. Ezért nem értitek meg még távolról sem a Mi Hármasságunk egyedülálló titkát.

Az Istenre való gondolásban nem szükséges teremtett dolgokkal tenni összehasonlítást. Istent nem lehet összehasonlítani. Ő van. Létében (Lényében) minden benne van. Azonban a létezésnek nincs teste, és az Örök Lénynek nincs teste.

Nézd. Isten Fény (Világosság). Ez az egyetlen dolog, amely még ábrázolhatja Istent anélkül, hogy ellentétben legyen szellemi Lényével. A fény (világosság) van, pedig testetlen. Látod, de nem tudod megérinteni. A fény van.

A Mi Háromságunk fény. Határt nem ismerő fény. Önmaga Forrása, Önmagából élő, Önmagában működő. A világmindenség nem olyan nagy, mint amilyen végtelen Ő (a Háromság). Az Ő lényege (léte) betölti az Egeket, végigfut a teremtett világon (világmindenségen), uralkodik a pokoli barlangokon. Oda nem hatol be – mert akkor véget érne a Pokol – hanem égővörös csillogásával elárasztja azokat, amely oly boldogító az Égben, bátorító (vigasztaló) a földön, rémületet keltő a Pokolban. Bennünk minden hármas. A formák, a hatások, a hatalmak (erők, képességek).

Isten fény (világosság). Messze ható, méltóságteljes (fönséges) és nyugodt fényt az Atya ad. Végtelen kör, ami átfogja (magában foglalja) a teremtett világmindenséget, attól a pillanattól fogva, amelyben kimondta „Legyen világosság” az örökkévalóságig, mivel Isten, Aki öröktől fogva létezik, átfogja a Teremtett Világot, létezésétől fogva (amióta a tér, a világ létezik), és tovább is átfogja mindazt, ami - végső (utolsó) formájában az örökké tartóban, az Utolsó Ítélet után – megmarad a Teremtett Világból. Átfogja majd azokat, akik örökké tartók, Vele együtt, az Égben.

Az Atya örök körén belül van egy második kör, amely az Atyától származik, másként működő, mégsem ellentétesen működő, mert a Lényeg egy. Ez a Fiú. Az Ő fénye vibrálóbb, nemcsak életet ad a testeknek, hanem megadja az Életet a testeknek – amelyek azt (az Életet) elveszítették – Áldozata által. Ez nagy erejű és kellemes sugarak kiáradása, amelyek táplálják a ti emberi valótokat, és oktatják (tanítják) a ti elméteket.

A második körön belül, amelyet az első körök két működője alkot, van egy harmadik kör, amelynek fénye még vibrálóbb és tüzesebb. Ez a Szentlélek. Az Atyának a Fiúval való kapcsolatától létrehozott Szeretet, közvetítő a Kettő között, és a Kettőnek következménye, a csodák csodája.

A Gondolat teremtette a Szót, és a Gondolat és a Szó szereti egymást. A Szeretet a Vigasztaló. Ő működik (munkálkodik) a szellemeteken, a lelketeken, a testeteken. Miután fölszenteli személyetek egész – az Atyától megteremtett és a Fiútól megváltott – templomát (személyeteket), amely meg lett teremtve a Hármas-Egy Isten képmására és hasonlóságára. A Szentlélek krizma a személyetek megteremtésén – amelyet az alkotott – kegyelem, hogy gyümölcsöző legyen a Fiú Áldozata, Tudás és Fény, az Isten Szavának megértéséhez. Szűkebbre szorított Fény, de nem azért, mert korlátozottabb a másik kettőhöz viszonyítva, hanem mert Ő Isten lelkének a lelke, és mert a maga tömörségében (összesűrítettségében) végtelen hatalmú, és ugyanilyen végtelen hatalmú (erős) a hatásaiban.

Ezért mondtam: „Amikor eljön a Vigasztaló, Ő majd megtanít titeket”. Még Én sem – Aki az Atyának „Szó”-vá lett Gondolata vagyok – tudom megértetni veletek a Szentlelket, hogy mennyit tehet egyetlen villanással.

Ha a Fiú előtt minden térdnek meg kell hajolnia, akkor a Vigasztaló előtt minden léleknek (szellemnek) le kell hajolnia, mert a Lélek ad életet a léleknek. Ő a Szeretet, Aki a Mindenséget teremtette, aki oktatta Isten első szolgáit, aki az Atyát a Parancsolatok adására ösztönözte, Aki megvilágosította a Prófétákat, Aki Máriával megfoganta a Megváltót, Aki Engem a Keresztre tett, Aki a kegyelem csodajeleit műveli.

Fehér tűz, elviselhetetlen a látásnak és az emberi természetnek, magában összpontosítja az Atyát és a Fiút, és a mi örök Szépségünk felfoghatatlan és nézhetetlen Drágaköve. Szilárdan áll az Ég mélységében, és Magához vonzza diadalmas Egyházam minden lelkét, és Magába szívja azokat, akik a lélek szerint tudnak élni a küzdő Egyházban.

A Mi Háromságunk, a Mi hármas-egy természetünk egyetlen ragyogásban rögzül, abban a pontban, amelyből származik mindaz, ami van, egy örök létben.

Mondd: „Dicsőség az Atyának, a Fiúnak, a Szentléleknek”.

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr6218042750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása