Isten szemével

2021.08.11. 15:36

2021.08.10.

1.

Kép: Jézus eltakarja az arcát a kezével, szenvedve.

Hang: Az Én születésnapom.

Jézus: Ahogy elnézem a világon a tomboló járvány helyzetet, vajon lesz-e templom, ahol megünneplik az Én születésnapomat.

2.

Hang: Nem muszáj egyáltalán válaszolnod, de amikor eljön az idő…

Jézus: Döntened kell, hogy melyik utat választod. Nekem engedelmeskedsz-e, vagy a világi nyomásnak.

3.

Hang: Ugrándozok örömömben veled.

Jézus: Amikor az életszentség útján egy nagyot lépsz előre valami nemes cselekedettel, együtt örülök veled.

4.

Arról volt szó, amikor az Úrhoz szólunk.

Jézus: Annyira szeretem, amikor szólsz Hozzám lelkedből fakadó szavakkal.

5.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus mondta egy pásztornak, aki arról beszélt, hogy milyen sok erő, idő, hogy felneveljen egy bárányt, hogy aztán azt feláldozza: „Az áldozat nem magában a bemutatott állatban rejlik, hanem abban az erőben, amivel gondoztad, hogy aztán feláldozd.”

Gondolat: Az írásaimmal kapcsolatos teendők jutottak eszembe.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus az áldozat fajtáiról beszélt: Nemcsak engesztelő áldozat létezik, hanem bűnbánó áldozat, és engedelmes és szerető áldozat is, mert áldozatot lehet hozni dicsőítve, örömmel, és szeretettel is.

Jézus: Mint ahogy mondtam a pásztornak, hogy nem maga a bárány az áldozat az oltáron, hanem a sok fáradozás, amibe került a felnevelése, ugyanúgy neked sem a kész írásod a felajánlott áldozat a szememben, hanem a sok munka, az engedelmesség, a kitartás, amely kellett a létrehozásához.

6.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus: Az embert kétfelöl érhetik hatások a szellemvilágból:

- Isten küldi: az angyalokat, vagy olyan lelkeket és szellemeket, kik Isten fényében vannak. Isten jó céllal küldi őket, hogy felemelje az embert. Érkezésük spontán történik, emberi akaraton kívül áll.

- Okkultizmus: Nincsennek benne isteni gyökerek. Különböző, egyesített erők komplexuma, amelyet az emberek kényszerítenek ki sátáni erőkkel egyesülve.

Isten nem hajlik meg semmiféle sátán által adott szövegnek, „mantrának”. Istenhez csak ima által lehet kapcsolódni. Az embernek választania kell: Vagy Isten, vagy a gonosz, mert Isten nem él együtt a gonosszal.

Gondolat: Eszembe jutottak azok, akik boszorkánysággal, szellemidézéssel, ezotériával, spiritizmussal, stb. foglalkoznak.

Jézus: Gyermekeim egy része kapcsolatba kerül a kegyelem által egy magasabb rendű, pozitív szellemi világgal, magával Istennel, az angyalokkal, és a szentekkel. Sajnos, gyermekeim túlnyomó többsége, mármint azok, akik érdeklődnek a transzcendencia iránt, nem a jó oldallal tartják a kapcsolatot, hanem ellenségemmel, a sátánnal és a többi bukott angyallal. Ők az okkultisták. Bezárták a szívüket a kegyelem felé, és a kíváncsiság a gonosz felé kergette őket. Az okkultizmus minden ágában kivétel nélkül, beleértve a szellemidézőket is, nem az elhunytakkal érintkezhetnek, hanem minden esetben a sátánnal és angyalaival. Sajnos, az emberek nagyon nagy részét az okkult dolgok érdeklik, nem a vallás. Pedig ez a pokol felé vezető út. Ti sokat imádkoztok a hitetlenekért, a bűnösökért, a tisztuló lelkekért, de ritkábban jut eszetekbe, hogy az okkultizmussal foglalkozó gyermekeimért is harcoljatok. Vegyétek ki őket ellenségem kezéből.

7.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus: Istentől kétféleképpen érhetnek a gondolatok a prófétákhoz:

- direkt, Isten által

Kép: Isten az ember lelkében él, és Önmagából közvetlenül sugározza a lélekbe, és betölti a lelket.

Kép: Mivel az ember Istenben él, Isten körülveszi őt, és az ember lelkét kívülről sugározza be Isten.

- angyalok szolgálata által, úgy, hogy ők magukban hordozzák az Igazságot

Kép: Az angyal telve van Isten sugaraival, melyek tele vannak a Szeretet és az Igazság részecskéivel. Ezt tudja átadni az embernek.

Hang: Isten sugara velük van.

Jézus: Isten minden egyes gyermekében benne van, jóban és rosszban egyaránt. Mindenkibe belé akarja sugározni belülről és kívülről az Ő kegyelmét, de csak az igazak tudnak kaput nyitni Felé. A másik módja az isteni kegyelem sugárzásának, hogy az angyalokat bízza meg, hogy adja át nekik az Ő végtelen és soha el nem múló szeretetét, és kegyelmi ajándékait. Mivel az angyalok abszolút tiszta szellemek, Isten beléjük árasztja a küldeményeit, és mikor találkoznak Isten embereivel, az igazakkal, láthatatlan ragyogó fénysugarakat bocsátanak rájuk. Ezeknek a tartalma nem más, mint Isten kegyelme.

8.

Olvastam: Mennyei Atya: „Ha elveszítek lelkeket, veszítek dicsőségem fényéből. Azért teremtettelek titeket, mert a Mennyek Országában akarlak gazdagítani.”

Kép: A Mennyei Atya, amikor lelket teremt, a Saját fényéből ad át neki. A földi életben fénnyel, kegyelemmel árasztja el, hogy tovább fejlődjön, éljen. Ha a lélek felveszi a fényt, további fényt gerjeszt magában. De ha a lélek elsötétül, elveszti Isten a fényt, amit adott. Így csökken dicsőségének a fénye.

Jézus: Ugye, most már érted gyermekem, hogy miért kell mindig lelkeket mentened? Minden egyes megmentett lélekkel növeled dicsőségem fényét. Nemcsak az a szomorú, hogy megszakad a Szívem, ha egy lélek a pokolba hull, hanem ezáltal dicsőségem csökken. Egyrész azért teremtettelek benneteket, hogy boldoggá tegyelek az örök életben, másrészt, hogy emeljétek az egész Szentháromság dicsőségét.

9.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus: „A világ mindig kicsinek bizonyul, amikor Isten úgy rendeli, hogy két embernek találkoznia kell.”

Érzés: Az Úr alakítja emberek találkozását, vagy nem találkozását. Semmi sem véletlenszerű.

Hang: Mindennek célja van.

Jézus: Amikor Istennek az a célja, hogy két gyermeke találkozzon, Előtte nincs akadály. Erre nagyon sok példát láthatsz az ismerőseid között is, és a saját magad életéből is. Ezek nem véletlenek, mert Isten azért hozza össze őket, mert valami közös feladatot akar adni nekik. A te életedben is fennáll ez.

10.

Van, amikor egy sort sem tudok imádkozni.

Hang: Én a szívedet kérem ezért.

Jézus: A lelki szárazságot gyakran Tőlem kapod. Ilyenkor próbára teszlek, és arra ösztönözlek, hogy egyszerűen ajánld fel Nekem a szívedet. Ennyi elég.

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr417831341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása