Isten szemével

2018.06.04. 12:08

2018.06.03.

1.

Arról volt szó, hogy vannak, akik aggódnak a jövővel kapcsolatban, mi lesz a lakásukkal a megpróbáltatások korában.

Jézus: Drága kislányom, a jövőt egy fátyollal eltakarom előttetek, különösen a személyes jövőt.

2.

Hang: Elhagynak mindannyian… mindenki elhagy Engem.

Kép: Egy füves területen imitt-amott 1-1 kamilla virág.

Jézus: Olyan nagy a hitehagyás a Földön, hogy már csak alig van gyermekem, aki hűségesen Mellettem marad. Már csak rátok engesztelőkre számíthatok.

3.

Álom: Keresztényekkel voltam egy helyen, ahonnan el kellett menni. A hűtőszekrényt ki kellett üríteni, ki kellett dobni dolgokat, mert elutaztunk, és nem vihettük azokat magunkkal.

Hang: „Inkább fektess be okosabb dolgokba”, mondta az Úr.

Jézus: Ne gyűjtsétek az anyagi javakat, mert azok értéküket vesztik, az Én szememben kidobásra kerülnek. Inkább a jócselekedeteket gyűjtsétek, az irgalmasság testi-lelki cselekedeteit. Ezek örökké megmaradnak.

4.

Hang: Konfliktus.

Hang: Nem szereti hallgatni.

Kép: Egy zsidó ember.

Jézus: A zsidó és a palesztin nép sose tudott kibékülni egymással. Izrael nem szereti hallgatni, hogy egy külső nagyhatalom beleszól Jeruzsálem sorsába.

5.

Hang: Ez azt jelenti, nálad is van nagy készülődés… Nálam is.

Kép: Fény.

Jézus: Gyakran lelkiismereti vizsgálatot tartasz, készíted a lelkedet a Nagyfigyelmeztetésre, hogy egészen tisztán léphess Szentlelkem elé. Mi, a Szentháromság szintén készülünk nagy lázzal erre az első komoly eseményre, amely irgalmasságunk megnyilvánulása lesz.

6.

Arról volt szó, hogy vannak, akik kételkedve állnak hozzá egyes dolgokhoz.

Kép: Kereszt.

Kép: A Magyar Korona.

Hangom: Le fogom egyszerűsíteni a dolgot, nagyon.

Jézus: A képen, amit felvillantottam, a kereszt azt jelenti, hogy hazátok keresztény ország. A Korona országotok jelképe, melyet Szent István átadott Édesanyámnak. Te ilyen egyszerűen látod. De van olyan, aki azon spekulál, hogy miért is olyan fontos ez a Magyar Korona, hiszen csak egy tárgy, egy történelmi emlék. Esze ágába se jut, hogy ez a tárgy Magyarországot személyesíti meg, és Magyarország szíve dobog benne.

7.

Hang: Az élet nem fejeződött be.

Hang: Égi könnyeket.

Kép: Fény.

Jézus: Azt jól tudod, hogy az élet nem fejeződött be itt a Földön, hanem folytatódik a túlvilágon. Mivel sokan nem úgy élik le a Földi életet, ahogy kellene, a tisztítóhelyre vagy a pokolba kerülnek. A kárhozat felé haladókért Édesanyám és Én Égi könnyeket hullatunk.

8.

Álom: Gonoszok közé kerültem egy helységben, ahol a Keresztényeket utálták. Amikor a gonoszok főnöke látta, hogy új vagyok ott, rögtön kérdezősködött felőlem. A következő pillanatban már azt vettem észre, hogy egy injekciót szúrtak a jobb karomba, és nézték, hogy mi történik. A bal kezemben az Eucharisztiát tartottam, és úgy szorítottam, ahogy csak tudtam, Istent hívva. A többiek megrökönyödve figyelték, hogy az injekciónak semmi hatása nem volt rajtam, és nagyon csodálkoztak, mert vagy nagy károkat kellett volna, hogy okozzon rajtam, vagy egyenesen meg kellett volna halnom.

Jézus: Ezzel az álommal a jövőt mutattam neked, az antikrisztus uralmát, és a keresztényüldözés csúcsát. A jobb karodba adott injekció a sátán pecsétjét jelenti. Azt mutattam meg neked, hogy aki erősen hisz Eucharisztikus jelenlétemben és erőszakot hajtanak végre rajta, annak a lelke és teste is megmenekül.

9.

Arról volt szó, amikor lelki testvérek elszakadnak egymástól.

Kép: Egy olyan szőlőbokor, mely korábban gyümölcsözött, de az elszakadás után egy nagy része elszáradt, kipusztult.

Jézus: Ápolni kell a jó lelki kapcsolatokat, mert ha az ilyen lelki testvérek elszakadnak egymástól, mindkettő lelkében törés következik be.

10.

Arról volt szó, amikor az ember nem találja igazi hivatását, pl: amikor egy személyt az Úr arra hív meg, hogy családapa vagy családanya legyen, de mégis papi vagy szerzetesi hivatást választ, vagy fordítva. Több olyan esetről hallottam, hogy ilyen esetben nem találják meg a helyüket teljesen, és nem érzik jól magukat az adott helyen.

Jézus: Minden embernél már a fogantatása pillanatában eldönti Isten, hogy milyen tervei vannak vele. Ha a teremtménynek sikerül eltalálni Isten akaratát, és az Általa kijelölt utat választja, akkor boldog és kiegyensúlyozott lesz. De ha a saját esze után megy, vagy szíve után, és nem érzi, hogy az Úr mire szánta őt, akkor elrontja az életét. A sorsa bonyolultabb és nehezebb lesz, de Őrangyala, a Szűzanya és Én segíteni fogunk neki az ügyetlenül választott úton is. De az örök boldogsághoz így sokkal hosszabb utat kell megtennie.

11.

Maria Valtorta írásából: Jézus Jakab unokatestvérével a Karmel hegyre készültek. Jézus a többi apostolnak meghagyta, hogy amíg nem jönnek vissza, terjesszék az örömhírt bizonyos falvakban. Szűzanya az apostolokkal maradt. Péter apostol megijedt, és nem tudta mit kell tenni, olyan elveszettnek érezte magát. Szűzanya válasza: „Nagyon egyszerű az egész. Semmi más dolgunk nincs, mint Jézus utasításainak engedelmeskedni, s akkor nem hibázhatunk”.

Jézus: Drága engesztelőim, amikor valami nehéz feladat előtt álltok, ne hátráljatok meg, ne ijedjetek meg, mert Én tökéletesen rátok szabom a feladatot, mikor kapjátok Tőlem. Én lehetetlent nem kívánok. Csak arra várok, hogy parancsaimat teljesítsétek, és másokkal is betartsátok.

12.

Maria Valtorta írásából: Jézus egy idős családapát gyógyított meg, ki hályog miatt megvakult. Az Úr Jézus meghagyta neki, hogy folytassa az életét az igazságban, és igyekezzen a bölcsességéből minél többet átadni a leszármazottainak.

Érzés: Nekünk is az a feladatunk, hogy minél több bölcsességet adjunk át másoknak.

Jézus: Amikor meggyógyítok valakit, azt azért teszem, hogy egyrészt saját lelke hasznára váljék, másrészt felebarátai lelkét alakítsa, gazdagítsa.

13.

Maria Valtorta írásából:

Jézus a Makkabeusok könyvéből idézett: A perzsa király hazaengedte Nehemiást. Ő az újjáépített templomban és a megtisztított oltáron áldozatot akart bemutatni. Korábban, amikor a perzsák elfoglalták a várost, a papok közül voltak, akik az oltárról magukkal vitték a szent tüzet, és egy száraz kútba rejtettél egy völgyben. Az idők folyamán nemzedékről nemzedékre őrizték a titkot a szent tűzzel kapcsolatban. Nehemiás ebből a szent tűzből kért az áldozat bemutatásához azoktól, akik tudták a rejtekhelyet. Ők nem találtak mást a kútban, mint szennyvizet, amit jelentettek Nehemiásnak. Nehemiás mindenki felháborodása ellenére ebből a szennyvízből kért, hogy leöntse a szent fákat az oltáron. Jézus arról beszélt továbbá, hogy nem elegendő egymagában a megtérni akaró hősiessége, hanem a térítő hősiessége is elengedhetetlen, és előfeltétel, mert a lelkek megszabadítását a szabadító áldozata biztosítja.

Gondolat: Olyan esetek is vannak, amikor egy szent könyv olvasása, vagy egy szent film segít az ember megtérésében.

Jézus: Egy hitetlen vagy közömbös ember képtelen egyedül saját akaratából megigazulni. Elsősorban Isten kegyelme kell hozzá, amely nagy lelki hatást fejt ki rá. Ez lehet egy mélyen hívő barát vagy ismerős, lehet egy szent könyv vagy film, lehet egy hirtelen rátörő súlyos betegség, lehet egy szörnyű halálos bűn, ami ráébreszti semmiségére.

14.

Maria Valtorta írásából:

Jézus egy példabeszédet mondott: Egy szőlősgazdának egy szép szőlős ültetvénye volt, mely gyönyörű termést hozott. Ahogy mentek az évek, a termés mind jobban csökkent. A rokonai különböző tanácsokkal látták el, amit a szőlősgazda meg is tett, de nem lett semmi eredménye, és a szőlő majdnem teljesen kipusztult. Egy idegen ember járt arra, és megkérdezte a szőlősgazdát, hogy miért szomorkodik, mire a gazda elmesélte az idegennek a szomorúsága okát. Az idegen a szőlős ültetvényen körülnézett, és látta, a szőlő közelében egy fa áll, mely az igaz, támaszt nyújt a szőlőnek, de elszívja a szőlőtől a nedvességet, és ez miatt a szőlő majdnem kipusztult. A fa azonnali kivágását javasolta, gyökerestől. A szőlősgazda egy kisebb gondolkodás után már aznap hozzá is fogott a fa eltávolításához. A szőlőt más módon kellett megtámasztania, de utána a szőlő újra gyönyörű szép, és bőséges termést hozott.

Érzés: Nekünk is, a mindennapi életünkben sok olyan világi dolog van, ami elvonja a figyelmünket a lényeges dolgoktól

Jézus: Sok gyermekem oktalan, hogy nem veszi észre saját lelkében a hátráltató tényezőket, csak a világi dolgokkal foglalkozik, gyönyörű palotában lakik, drága márkás autója van, nyaralója, és közben a lelke sorvadozik. A ti dolgotok választottjaim, hogy adjatok jó tanácsot neki. Végre emelje fel a fejét, és Engem ne zárjon ki életéből, mert súlyos túlvilági következményei lesznek.

15.

Olyan emberekre gondoltam, akik más-más embernek más-más arcát mutatja.

Hang: Alázat… magadban.

Kép: Egy valaki lépcsőkön megy lefelé.

Hang: Alázat…alázat.

Jézus: Alázattal van kikövezve a Mennyország felé vezető út. Nem az az alázatos ember, aki hízeleg és hajlong, hogy elnyerje tetszését a másiknak, hanem az, aki tisztában van erényeivel, és határozottan tudja, hogy azokat Istentől kapta. Az álszentség és szolgalelkűség Isten előtt nem kedves, és az emberek is megvetik. Nem kell folyton hangoztatni, hogy „porszem vagyok, én vagyok a legbűnösebb, a legaljasabb ember a világon”, mert ez hazugság.

16.

A kísértésekre gondoltam, és annak legyőzéséről.

Érzés: Amikor legyőzök egy kísértést, az erényeim is erősödnek.

Jézus: Amikor legyőzöl egy kísértést, mindig gondolj arra, hogy ez kettőnk győzelme.

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr314102273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.