Isten szemével

2017.11.06. 16:41

2017.11.05.

1.

Hang: Ezt élni kell.

Kép: Irgalmas Jézus.

Kép: Egy ág zöld levelekkel.

Kép: Eucharisztia egy kereszt két szárának találkozásában.

Jézus: Csak az tudja élni a hitét, aki elfogadja Tőlem legnagyobb ajándékomat, az Eucharisztiát. Az ág a zöld levelekkel Én vagyok, az ártatlan ifjú Jézus, akit kivégeztek. A zöld levél az Én ártatlan tisztaságomat, zsenge életemet jelképezi. Ha ezt tették a zöld ággal, mi lesz a sorsa a száraz ágaknak? Az Eucharisztia a kereszt középpontjában azt szimbolizálja, hogy ma is keresztre vagyok feszítve, de misztikusan, lélekben. Így még többet szenvedek, mint 2000 évvel ezelőtt.

2.

Kép: Egy férfi az igazolványomat nézi, forgatja.

Jézus: Ez a kép a te külön ítéleted szimbóluma. Az igazolvány az életed könyve.

3.

Kép: Egy rakéta vízszintes helyzetben, dél-nyugat irány felé irányítva, egy üvegvitrinben.

Jézus: Közel van a III világháború kirobbantása. A nemzetek atomfegyverekkel ijesztgetik egymást. Imádkozzatok a világ békéjéért.

4.

Hang: Átlátszó ez neked.

Jézus: Neked átlátszó, és egészen elhiszed, hogy földi életed után nem halsz meg, tovább élsz egy új dimenzióban. De a hitetleneknek ez ostobaság, és képzelődés. Ó, mennyire fognak csodálkozni.

5.

A reformáció 500. évfordulóját ünnepelték.

Jézus: Az egyház az Én testem. A reformációval szétszaggatták.

6.

Bruxelles-ben történt, hogy a reformáció 500. évfordulójakor katolikus fiatalok imádkozták a rózsafüzért hangosan egy református templomban az ünnep megülésekor, melynek az lett a vége, hogy rendőrök vitték ki a katolikus fiatalokat

Jézus: Azok a fiatalok túllőttek a célon, mert feltűnősködtek. Nem gondoltak arra, hogy tiszteletbe kellett volna tartaniuk a protestánsok ünneplését. Sokkal jobban tették volna, ha otthon a rejtekben engesztelték volna Szent Szívemet.

7.

Gloria Polo tanúságtételében: amikor megkeresztelnek valakit, az egyén homlokára egy tüzes, fénylő kereszt kerül, amelyet mi, földi szemeinkkel nem láthatunk, de a láthatatlan világban lévők ezt látják, ugyanúgy a gonoszok is

Bibliában: Mózes idejében az Úr megparancsolta Mózesnek, egy áldozati bárány vérével kenjék be a házukon lévő szemöldökfát és a két ajtófélfát, így amikor Ő átvonul Egyiptom földjén, és látja a vért, a pusztítót nem engedi belépni a házba, hogy rájuk hozza a csapást

Érzés: Ha behintjük a házunkat, birtokunkat szentelt vízzel vagy exorcizált vízzel, akkor ez is látható kellene, hogy legyen, amely megvédi otthonainkat a gonoszok és a pusztítás ellen

Jézus: Jól gondolod kislányom, a szenteltvíz megvédi a házat a gonoszok támadásától, mert valamilyen úton-módon érzékelik a szentelt víz erejét.

8.

Maria Valtorta írásából:

Jézus meggyógyította valaki édesanyját, ki megköszönte azt Neki. Jézus válaszolta neki: „Hittel érdemelted ki. Bármekkora is az Én erőm, hit nélkül nem tud működni”.

Érzés: Valakinek a hite mindig szükséges a gyógyuláshoz.

Jézus: Én ma is gyógyítok, mint 2000 évvel ezelőtt, mikor köztetek jártam, de a gyógyuláshoz kell, hogy a beteg, vagy a hozzátartozója hinni tudjon bennem.

 

9.

Maria Valtorta írásából: Egy házban különböző tevékenységek folytak, de egy kicsit céltalannak tűnt, míg be nem lépett a házba az Úr Jézus az apostolaival

Érzés: Isten jelenléte rendet parancsol a rendetlenségben, a munkának, tevékenységnek akkor van értelme, amikor tudatában vagyunk, hogy az Úrnak tesszük. Amikor nem gondolunk az Úrra, a tevékenységeink üresekké válnak.

Jézus: Jól látod gyermekem, mert nélkülem a munka értelmetlen, céltalan. Ha van is célja, az kizárólag földi. Pl: a meggazdagodás. Viszont, ha valaki úgy végzi a feladatát, hogy jelenlétemben érzi magát, Nekem tesz mindent, az Én örömömre, akkor munkája azonnal értelmet kap.

10.

Maria Valtorta leírása Jézusról, amikor Jézus kifejezte erős akaratát: „Jézus hangja metszően éles, szemében villámok cikáztak, leírhatatlan dominánsság a magatartásában”.

Érzés: Sokan nem veszik az Urat komolyan, gondolják, mindent meg lehet tenni, ami kedvük telik.

Jézus: Az emberek Engem végtelenül szelíd, birkatürelmű, tehetetlen bábnak képzelnek, akivel mindent lehet csinálni, lehet mindig, újra és újra megbántani, és felelőtlenül ígérgetni neki. Ez nem így van. Én nemcsak irgalmas, szelíd és jóságos Isten vagyok, hanem igazságos, erős, határozott, és követelő Isten is. Megkövetelem a bűnbánatot, az alázatot, és az imádást gyermekeimtől.

11.

Maria Valtorta írásából:

Jézus egy bűnbánóról beszélget egy olyan férfival, ki a bűnbánó személy múltjába kapaszkodva ítélkezett. Jézus válasza: „Ő alázatosságában eltörli bűnét, te gőgösségeddel megkettőzöd minden vétkedet.”

Jézus: Az alázat a legfontosabb erény az emberben. Az alázatosak bármennyit vétkeznek, eltörlöm bűneiket a bűnbánat által. Az öntelt, gőgös ember bűneit, mivel nem tudja megbánni, nemcsak hogy nem törlöm el, hanem még meg is kettőzöm. A gőg a legtaszítóbb lelki tulajdonság előttem.

12.

Maria Valtorta írásaiból:

Jézus: „A pesszimizmus mindig a tagadáson alapszik…”

Jézus: A pesszimista ember azért keseredik el, azért lát mindenben rosszat, mert vagy nem hisz Isten jóságában, mindenhatóságában, erejében, vagy nagyon gyenge a hite. A pesszimista ember, ha valami nem sikerül neki, bűnbakot keres, aki legtöbbször Isten. És ha túl sok negatív hatás éri, egészen kiábrándul, és lassan eljut odáig, hogy tagadni fogja Isten létezését.

13.

Maria Valtorta írásából:

Jézus egy leütött denevérről: „Ne bántsuk! Él, és az élethez ragaszkodik.”

Vannak olyan egyének, kik nem sajnálják az állatokat bántani.

Jézus: Kislányom, az állatok is Isten szeretett teremtményei. Nem szabad bántani, vagy ok nélkül elpusztítani őket. Természetesen, vannak olyan állatok, melyeket Isten táplálékul adott nektek. Azoknak kíméletesen kell kioltani életét. Azután vannak kártékony állatok, melyeket nem hagyhattok elterjedni. Ezekre nem vonatkozik, hogy bűn irtani őket. Az állatoknak csak ez az egy földi élete van, ezért adjatok nekik szeretetet, gondoskodást.

14.

Maria Valtorta írásából:

Jézus az apostolokkal arról beszélgettek, hogy egyes bűnök elkövetésénél Isten az enyhítő körülményeket is számításba veszi, míg Iskarióti Júdás tiltakozott az enyhítő körülmények ellen az ítélet során. Jézus válasza erre: „Nem jó véglegesen ítélkezni, mert az angyalok örök könyvekbe írnak fel mindent, és az adott napon mondhatják: legyen neked a saját igéid szerint.”

Jézus: Tanuljatok tőlem irgalmat. A bűnös embert soha ne ítéljétek el, az nem a ti dolgotok. Ha mégis így tesztek, amikor eljön az időtök, ti is olyan keményen lesztek elítélve, mint amilyen keményen ítélkeztetek itt a Földön mások fölött.

 

15.

Maria Valtorta írásából:

Jézus: „Mindazokat, akik az ördög munkája következtében váltak bolonddá, némává, süketté, vakká, azokat a szülők, barátok, hozzátartozók hozzál el Énhozzám, de akinek a gonosz szellemét szállta meg, azok csupán saját szellemük kereső munkájával juthatnak el a szabadsághoz. Azért is van, hogy nem csupán szabadulást, de bűnbocsánatot nyernek. Mondhatnám: jutalmul, mert saját akaratuk tette meg az első lépéseket az ördög uralma alóli szabaduláshoz”.

Gondolat: Akit saját maguk keresték fel Jézust szabad akaratuk révén, bűnbocsánatot is nyertek, ellenben akiket mások vittek oda, azok csak szabadulást nyertek el.

Jézus: Mikor köztetek jártam, betegeket hoztak Hozzám, akik tehetetlenségükben segítséggel tudtak elérni Engem, ezért őket meggyógyítottam. A megszállottakat, akiknek a lelkét támadta meg ellenségem, nem tudták elhozni általában a hozzátartozók, mert volt közöttük olyan, aki nem akart Hozzám jönni. Az ilyennek nem tudtam segíteni. De voltak közülük, akik saját akaratukból jelentkeztek nálam, és mivel láttam szándékukat, akaraterejüket, nemcsak hogy megszabadítottam őket, hanem bűneiket megbocsátottam.

16.

Kép: Egy valaki királynői trónon ül, átlátszó celofánpapírba van becsomagolva, mint egy ajándék. Ez háromszög alakú.

Jézus: Ha a Szűzanyáról, mint szívetek királynőjéről beszélsz felebarátaidnak, akkor tulajdonképpen odaajándékozod Őt nekik.

17.

Arról volt szó, hogy ki tud megállni Isten színe előtt.

Jézus: Isten az Ő kegyelmeivel képes arra, hogy teremtményét tökéletessé tegye a nagy találkozásra. Ehhez az kell, hogy az ember teljesen odaadja, felkínálja szabad akaratát Urának, betartsa az Ő parancsait, a 7 keresztény erényt gyakorolja, amelyek: az alázat, a nagylelkűség, a türelem, a mértékletesség, a törvénytisztelet, a buzgóság, és a tisztaság.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr10013344381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása