Isten szemével

2017.01.29. 11:09

2017.01.29.
1.
 
Isten nagyságáról, és az Ő befogadásáról volt szó.
 
Kép(1): Valaki a tengerparton áll egy pohárral a kezében, és merít a vízből.
 
Érzés: Nem tudjuk az egészet kimerni, a lényege a fontos. De ugyanakkor a tengernek is van több rétege, a víz minősége más a felszínen, és más a mélységekben.
 
Kép(2): Egy nagy tűz, a belseje piros, kívül sárgába húz.
 
Érzés: A belseje sokkal melegebb, mint kívül.
 
Jézus: „Mi, a testbe zárt lelkünkkel, a Három Személyű egy Istent nem tudjuk teljesen megismerni és befogadni, csak a lényegét, mint ahogy a tengerből merítő ember, akinek a poharában is víz van, és a hatalmas tenger is víz”. Így gondolkodtok ti, míg itt éltek a Földön. Az Isten szeretetének a mélységét és égető tüzét szintén nem tudjátok érzékelni, csak a szélén, ahol még gyengébb a hatása. Majd ha a Mennyben lesztek, többet fogtok fel Istenből, de még ott sem mindent. Amúgy, lelkenként különböző Isten befogadásának a mélysége. Az egyik üdvözült többet kap belőle, a másik kevesebbet, és mégis egyformán boldogok.
 
2.
 
Kép: Mi olyanok vagyunk, mint egy növény, amely úgy növekszik, hogy felveszi, és a szervezetébe beleépíti az anyagokat, amelyek körbeveszik, akár jó, akár rossz, a szabad akarattól függően.
 
Kép: Egy növény, melyet csúnya dolgokkal öntenek le, de minden lepörög róla.
 
Jézus: Mint ahogy a növény a környezetéből veszi fel a fejlődéséhez szükséges tápanyagot, ti is a környezetetekből fejlődtök. Gondolj a szülői, az iskolai hatásokra, a barátok, a munkatársak befolyására, ezek között vannak jó és rossz hatások. Attól függ, hová fejlődik az ember, hogy milyen hatások alá került, és mit szívott magába. Vannak olyanok, akikről minden szemét, amit próbálnak rázúdítani, lehullik, és csak a jót veszik magukba.
 
3.
 
Hang: Letört a koronája.
 
Jézus: Ellenségemnek megtörtem erejét, a sok kínszenvedés, és az Én kínhalálom, megváltásom nem volt hiábavaló. Segítenek koronáját letörni drága követőim, a vértanúk, a szent életű gyermekeim, és az engesztelők. Terve nem fog sikerülni, mert hamarosan elérkezik dicsőségem második eljövetele, hozom az Új Világot, mellyel megszűnik a bűn, és pokolba kerül örökre a sátán. Imádkozzatok a megátalkodottakért, akik még a hálójában vergődnek.
 
4.
 
Hang: Uram, te látod szíveink csúcsát.
 
Jézus: „Uram, te nemcsak a szívünk közepébe látsz bele, ahol ott vagy Te, az egész Szentháromság, a Szűzanyával együtt, hanem látod a szívünk alsó csúcsát, ahová ellenségeinket és rosszakaróinkat tesszük. Igen, Én, a ti Jézusotok nagyra értékelem, ha nem hagyjátok ki szívetekből azokat a gyermekeimet, akik sokat bosszantanak, és bántanak.
 
5.
 
Érzés: Ha az utolsót is odaadjuk a javainkból másnak, az Úr ad helyette másikat.
 
Jézus: Pontosan úgy van, ahogy érzed. Amikor csak nagyon kevés van valamiből, és azt odaadod szeretetből, a sokszorosát kapod vissza érte.
 
6.
 
Kép: Olyanok vagyunk, mint a lámpások, melyek a bennük lévő fényt átengedik. Amelyek tiszták, azoknak fénye fényes, és messzire ér. Amelyek sötétek, azok csak tompa fényt tudnak kibocsátani magukból, és nem ér messzire.
 
Jézus: Csak az tud messzire világítani testvéreinek, aki tele van erényekkel, és önmaga is tiszta. Aki nem tud példát mutatni cselekedeteivel, hiába beszél, fénye tompa.
 
7.
 
Hang: Fejszét.
 
Kép: Egy fa gyökere, amely kiemelkedik a földből.
 
Jézus: A bűnöket gyökerestől kell kivágni magatokból. Ha egy gyökeret is benn hagytok, abból új bűnök fakadhatnak.
 
8.
 
Hang: Szüntelenül… gyermek.
 
Jézus: Aki szüntelenül, ártatlan gyermek módjára gondolkodik, az jó úton jár. Gyermekeké a Mennyek országa.
 
9.
 
Hang: Nincs semmi me

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr8112292563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása