Isten szemével

2020.05.13. 10:06

2020.05.12.
1.
Álom: Egy templomban a hívek egymás mögé álltak sorba, ahogy szokás szentáldozáskor. A pap eléjük jött, és megáldoztatta saját magát. Más hívőt nem áldoztatott meg, de mégis, mintha mind egyidőben megáldozott volna.
Jézus: Ez az álom azt jelenti, hogy ha a pap online misén megáldoztatja önmagát, akkor lelki áldozás formájában mindenkibe beleszállok, aki otthon részt vesz ezen a szentmisén.
2.
Álom: Két nagy terem volt egymás mellett egy üvegfallal elválasztva, de nem lehetett átmenni az egyik teremből a másikba. Az egyik teremben voltam, és láttam, a másik teremben jön egy pap misét tartani. Az ottani oltár előtt székek voltak, de hívő alig volt ott. Az üvegfalhoz mentem közelebb, hogy hallhassam a szentmisét. Egy rövid idő után arra lettem figyelmes, hogy a terembe, ahol tartózkodtam, egy hölgy jött misét tartani. Szomorú szívvel, de közelebb mentem hozzá, de néztem a lehetőséget, hogyan lehet inkább a másik terembe átmenni.
Jézus: Ez az álom azt fejezi ki, hogy szívedben arra vágyódsz, hogy mindig a szentmisék hagyományos módon történjenek felszentelt papok vezetésével, hogy ezek a papok továbbra is férfiak legyenek. Idegenkedsz attól, ami a reformok által megvalósulhat, hogy nőket is pappá szenteljenek. Bizony ez az újítás fájdalmat okozna Szentséges Szívemnek.
3.
Hang: Csak azt mondták erre, hogy jaj… csak azt mondták erre, hogy nagyon tömör
Jézus: Hagyományosan gondolkozó keresztények irtóznak a világvallás bekövetkezésétől, mert úgy gondolják, hogy össze lesz tömörítve mindenféle vallásfelekezet, és elvész a lényeg, a szentségek eltűnnek, nem lesz jelentősége az Oltáriszentségnek, a Szűzanya személyisége egészen háttérbe szorul.
4.
Hang: Lehetőségekben élsz
Kép: Emberek egy úton haladnak puttonnyal a hátukon. Az úton különböző kincsek hevernek, és ebből kell gyűjteniük. A kincsekből vannak értéktelenebbek is, amelyek jobban fénylenek a többieknél. Többen ezeket gyűjtik be maguknak.
Jézus: Minden embernek megvan a lehetősége arra, hogy bölcsen gyűjtse össze lelke számára a kincseket. Sokan hajlamosak arra, hogy a hatalmat, hírnevet, a gazdagságot tartsák fontosabbnak, a földi élvezeteket, a szexet részesítsék előnyben, és így értéktelen kincseket halmoznak fel maguknak. Mennyivel bölcsebben gondolkodik az a gyermekem, aki a szeretetet, nagylelkűséget, a szenvedés felajánlásait, a böjtöt és egyéb áldozatokat gyűjtögeti magának. Az ilyen ember a lelkét gazdagítja, és mennyei kinccsel tölti meg.
5.
Arról volt szó, hogy mennyire állunk közel a Szűzanyához.
Jézus: Aki szeret Engem, Jézust, az nagyon közel áll Édesanyámhoz is, mert a Szűzanya Szeplőtelen Szíve és az Én Szentséges Szívem szeretetben egyesült Szív.
6.
Laurie Ditto tanúságtétele: Felvitte őt Jézus a Mennybe, Jézust látta nagy fényben. Jézus lecsökkentette dicsősége fényét, hogy a nő láthassa Őt.
Jézus: Ahány gyermekem van, és kiválasztom őket valami kegyelemre, mindig mást és mást kapnak. Van, akit a megtérés érdekében olyan erősen érintek meg, hogy látomásban tapasztalhatja isteni dicsőségem egy szikráját. Szinte hús-vér embernek lát Engem fényekkel övezve.
7.
Laurie Ditto tanúságtétele: Jézus kérte tőle a fájdalmait, de ő nemet mondott Jézusnak legelőször.
Jézus: A legtöbb embernek, ha meg is tért, idő kell ahhoz, hogy elfogadja és felajánlja a szenvedést. Ha ilyet kérek tőle, nemet mond.
8.
Laurie Ditto tanúságtétele: A Mennyben nincs öngyűlölet, mint a földön.
Érzés: Az öngyűlölet azért van, mert a gonosz sugallata az, hogy elégedetlenkedjünk, lázadjunk magunk, azaz Isten műve ellen. A Mennyben nincs gonosz támadás, csak Isten szeretete sugároz át, így a tényleges önmagunkat látjuk. De itt a földön harcolnunk kell a kísértések ellen.
Jézus: Amíg a lélek a földön nem ér el egy komolyabb fejlettségi fokot, addig a külső-belső tulajdonságait összehasonlítgatja másokéval, és elégedetlen önmagával. Egyeseknél odáig fajul, hogy megutálja, gyűlöli magát. Ezt az elégedetlenséget ellenségem okozza. Ez kísértés, mert lázadozik Isten teremtése ellen. Gyermekeimnek úgy kell elfogadni önmagukat, ahogyan Atyám teremtette. Ezekkel a tulajdonságokkal kell a lehető legtökéletesebbé válni. Mire az ember lelke üdvözül, tökéletesen el tudja fogadni saját magát, mert látja, hogy Isten így szereti őt, ahogy van.
9.
Laurie Ditto tanúságtétele: A Mennyben a Mennyei Atya akart feléje közeledni, de ő el akart bújni a Mennyei Atya elől.
Kép: Egy lélek odaszalad a Mennyei Atyához, és a karjaiba veti magát
Jézus: Aki még a megtérés elején tart, az még szégyenében rejtve akar maradni Isten előtt. Még túl frissek szemében az elkövetett bűnei. Ezeket szégyenli. Aki magasabb fokon van, aki már régen gyermeki hittel függ a Mennyei Atyán, az nem szégyenli a múltját, hanem szeretettel fut a Mennyei Atya elé. Ez azt bizonyítja, hogy mélyen hisz Isten megbocsátó szeretetében.
10.
Az alázatról volt szó
Hang: Mindig van javítani való ezen.
Jézus: Az alázathoz hozzátartozik, hogy értékelitek a környezetetekben élő emberek jótulajdonságait. Ez ellen ellenségem próbál kísérteni benneteket. Inkább a rosszat veteti észre veletek.  Az alázatot annál nehezebb megtartani, minél nagyobb ajándékokat kaptok a Szentlélektől. Ezek felsorolgatása hencegésnek számít, és azzal a veszéllyel jár, hogy Isten megvonja tőletek, amit adott.
11.
Hang: Ne szalaszd el ezt.
Jézus: Ne szalaszd el azt, hogy hálásan megköszönd Nekem a segítségeimet.
12.
A chipekről és az irányításról volt szó.
Hang: Sehova sem engednek be.
Kép: Jézus képe a Szent Szívvel
Jézus: Ha el is zárnak a földi javaktól, nincs okod aggódni, mert Én majd gondoskodom rólad.
13.
Olvastam: Baij Mária Cecília: Szent József élete: Isten, amikor próbára akarta tenni József hitét, visszavonta isteni fényét és a benső vigasztalást.
Érzés: Szükségesek a lelki szárazságok, mert erősítik a hitet és az állhatatosságot, de akkor adja ezeket az Úr, amikor a lélek elég erős ahhoz, hogy ezt elviselje.
Jézus: Isten nemcsak Szent József hitét tette próbára, hanem minden, Őt szerető gyermekét is. Időnként lelki szárazsággal borítja be, hogy ezzel bizonyítsa a választott, hogy belső örömök nélkül is képes hűséges maradni. Nem az ember határozza meg, hogy mikor legyen ez a lelki szárazság, hanem Isten, Aki ismeri a lelkét, és tudja, mikor képes ezt elviselni.
14.
Olvastam: Baij Mária Cecília: Szent József élete: Szent József kérte angyalát, hogy köszönje meg a dolgokat az ő nevében Istennek, mert ő nem képes úgy, ahogy kellene. Az angyal örömmel teljesítette kérését.
Érzés: Az igaz, hogy az angyal látja Isten Szent színét és jobban tudja, hogyan kell Istennek illően megköszönni mindent, de mégis, az embernek is próbálkoznia kell a hálaadással.
Jézus: Én nagyon szeretem hallgatni gyermekeimet, mikor nemcsak a betanult imákat, vagy az olvasott imákat mondják el Nekem, hanem saját szavaikkal szívük mélyéből szólnak Hozzám. Különösen, ha megköszönniük kell valamit.

15.
Olvastam: Baij Mária Cecília: Szent József élete: Azon a napon, amikor a Szűzanya született, Józsefnek az angyala megjelent álmában, és kérte Józsefet, hogy adjon hálát az Úrnak különleges módon, mert Isten megajándékozta a világot valamivel, és ezáltal őt is, de nem mondta meg, hogy miről van szó.
Érzés: Nekünk ugyanúgy nagyon hálásnak kell lennünk Istennek mindenért, akár egy jóbarátért, akár más ajándékért, mert semmi nem jár nekünk automatikusan, semmit sem kapunk csak úgy.
Kép: Arany fény
Jézus: Szent József az őrangyalától megtudta, hogy nagy ajándékot készít Isten a világnak, és neki is. Az angyal nem árulta el neki, hogy mi az az ajándék, de Szűz Máriára gondolt, és arra bíztatta Szent Józsefet, hogy ezt a nagy ajándékot köszönje meg. Gyermekeim, nektek is mindenért hálát kell adni. A legkisebbtől a legnagyobbig egyaránt.
16.
Olvastam: Baij Mária Cecília: Szent József élete: József szülei halála után a rokonok nagyon bántották Józsefet, elvették birtokának egy jó részét, stb. Egy idő után az Úr nem hagyta, hogy tovább bántsák Józsefet.
Érzés: Az Úr csak addig hagyja, hogy bántsanak, míg próbára teszi lelkünket. Utána a következő feladat elé állít bennünket, amit az életünkben meg kell valósítani, mert nincs „elvesztegetni való idő”.
Kép: Fény
Jézus: Mennyei Atyám Szent József életével bizonyítja nektek, hogy a bántásokat, amit el kell szenvednetek, nem sokáig tűri, mert gondoskodik arról, hogy a nektek szánt fontos feladatra maradjon erőtök.
17.
Olvastam: Baij Mária Cecília: Jézus benső élete: Jézusból finom illat áradt, de ezt nem mindenkinek engedte érezni. Ez az illat több illatból tevődött össze.
Érzés: Így vagyunk mi is, a különböző erények különböző illatot árasztanak magukból, de mi ezt nem érezzük.
Jézus: Drága gyermekem, minden léleknek más az illata. Ez azt jelenti, hogy az egyes emberekben más és más erények nyiladoznak. Ezért a Mi szemünkben, Égiek szemében minden teremtményünknek van egy meghatározó illata. Amikor köztetek jártam, az Én Lelkem a legkülönbözőbb erényektől illatozott. De ezt nem mindenki érezhette. Ma is úgy van, hogy csak 1-1 gyermekemnél engedem meg, hogy jelenlétükkel valami finom virágillatot árasszanak.
18.
Olvastam: Baij Mária Cecília: Jézus benső élete: Jézus: „Testem érzékeivel együtt minden élvezettől meg volt fosztva, mert arra volt rendelve, hogy mindig szenvedjen, s mindazt az élvezetet nélkülözze, amely könnyebbséget és vigaszt szeretne… Szellemem visszahúzódott érzékeimtől, hogy ne vehessen részt vigaszaiban”.
Érzés: Nekünk igyekeznünk kell apró önmegtagadásokra - nagyokra nem vagyunk képesek folyamatosan önerőből – így tudunk csak haladni a lélek fejlődésének útján.
Érzés: Mivel mi emberek vagyunk, nem bírunk abszolút vigasz nélkül létezni. Ha mi el is „túloznánk” az önmegtagadásokat, lemondásokat, az Úr lelkünkbe ülteti a vigaszt.
Olvastam Pio atyáról: Pio atya úgy tudta elviselni a komoly szenvedéseit, hogy mellette nagyfokú édességet érzett az Úrtól. Az Úr így bírta őt rá a további szenvedés vállalására.
Jézus: Úgy volt, ahogy az Én választottamnak mondtam, hogy egész életemet élvezetek nélkül töltöttem, és mivel Atyámmal állandó benső kapcsolatban voltam, kizárólag Tőle kaptam vigaszt. Egyetlen ember sem bírná leélni földi életét vigasz nélkül. Még a legnagyobb szentek sem, akiket gyötrelmeikből Én vigasztalom édességemmel. Ti is, választottjaim, ki vagytok téve testi-lelki szenvedésnek, és vigaszra szorultok. Mivel ti az érzékeitekből időnként kaptok élvezeteket, örömöt, vigasztalást, csak úgy tudtok Engem követni, ha próbáltok hasonlóvá válni Hozzám vigasztalatlanságomban. Ebben segítenek nektek a böjtök, a lemondások és az önmegtagadások. Ezekért cserében sok-sok kegyelemmel vigasztallak benneteket.
19.
Arról volt szó, hogy Jézus csak szenvedni jött a földre.
Kép: Két Égbe törő vonal, az egyik Jézus lelkének fejlődése, a másik egy emberi léleké. Jézus lelke nyílegyenesen, gyorsan az Égbe tör, az emberé nagyban lemarad hozzá képest.
Hang: Legyőzhetetlen
Jézus: Én, Aki szenvedni jöttem a Földre, mindenféle törés nélkül, nyílegyenesen haladtam az Ég felé a dicsőségbe. Ti, követőim nem tudtok utolérni, hát még legyőzni.
20.
Hang: Túl bátor kijelentésed ez.
Jézus: Amikor azt mondod Nekem, hogy „adj bármilyen szenvedést, boldogan elviselem Érted”, ez túl bátor ígéret tőled. Még nem próbáltad ki, hogy milyen lehet a legkeményebb szenvedés, amit Nekem ki kellett állnom.
21.
Hang: Ez kívánja a következőt.
Jézus: Ha lemondasz valamiről, amit nagyon szeretsz és megszoktál, ez megkívánja a következő lemondást. Csak így fejlődik a lelked.
22.
Arról volt szó, hogy könnyű-e vagy nehéz kitartanunk az Úr mellett.
Kép: Fény
Jézus: Hogy könnyű-e vagy nehéz életünk végéig kitartanunk az Úr mellett, az a szabad akaratunkon múlik. Annak, aki jól használja fel a szabad akaratot és legyőzi a kísértéseket, természetesen az Úr segítségével, annak könnyű tiszta lélekkel odaállni az ítéletre. De akinek gyenge a szabad akarata, és nem kéri az Égi segítséget, az minduntalan elesik, nem tudja kiszámítani, mikor következik be az élete vége és mikor kell felelni a tetteiért. Ezért becsüljétek meg a szabad akaratot, és bölcsen használjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr415974450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása