Isten szemével

2021.06.16. 15:28

2021.06.15.

1.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus: „Nemcsak azok a bűnösök, akik nyilvánvaló bűnöket követnek el, hanem azok is, akik másokat bűn felé taszítanak. Ez a bűn ravaszabb fajtája. Egyszerre van benne a kígyó és a bűnös szerepe.”

Érzés: A bűn megtétele csak a jéghegy csúcsa.

Kép: Egy hegy, melynek csúcsán van a bűn megtétele, de rengeteg út vezet oda, sok tényező játszik szerepet.

Jézus: A Katekizmusban a bűnök tárgyalásába beletartozik az idegen bűn. Tehát, ha másokat bűnre csábítasz, akkor felveszed a kísértő szerepét, és bűnössé válsz. Hogy az idegen bűnbe beleess, annak többféle oka lehet. Pl: sajnálatból, együttérzésből is előfordulhat. Pl: egy leány áldott állapotba kerül, és te a körülményei miatt abortuszt ajánlasz neki. Ezzel halálos bűnt követsz el. Vagy egy valaki elkövet egy bűnt, pl: kárt tesz valamiben, vagy ellop valamit, és te együttérző szeretetből magadra vállalod. A hazugsághoz vezet. Neki is ártasz, és magadnak is. Tehát, sokféle út vezet az idegen bűn elkövetéséhez, továbbra is kerüld, kislányom.

2.

Olvastam: Maria Valtorta: A házasságtörő asszony esetéről volt szó. Jézus nem ítélte el az asszonyt, Júdás szerint ellenben Jézusnak meg kellett volna köveznie az asszonyt. Jézus mondta: „Ez igazságos lett volna, hiszen Én megtehettem volna (mert a vádlók között Ő volt az egyetlen bűntelen), ugyanakkor nem lett volna Irgalom szerint való.”

Gondolat: Jézus irgalmas Istenként jött a világra, nem igazságos bíróként. De az irgalmat az igazság tükrében kellett gyakorolnia.

Kép: Irgalmas Jézus.

Jézus: Az Én Szívemben a szeretet és az irgalom együtt van jelen. Ott van mellettük az igazságosságom is. Ha valaki bűnt követ el, nem csapok le rá azonnal, hanem mérlegelem a körülményeit, és időt adok a bűnbánatra.

3.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus: Hogy igazságos bíró lehessen valaki, annak két feltétele van:

- szigorú élet magunkkal szemben;

- türelmes irgalmasság, hogy a lelkeknek legyen idejük meggyógyulni és megerősödni.

Érzés: Nekünk embereknek ezt nagyon nehéz teljesíteni.

Jézus: Itt tudom idézni a Szentírásból saját szavaimat, hogy a szálkát észreveszed felebarátod szemében, de a magadéban a gerendát sem. Sokan így tesznek. Elítélik a körülöttük elesett bűnösöket, pedig lehet, hogy ők ezeknél is nagyobb bűnben vannak. Tehát, az az ember igazságos a felebarátaihoz, az a jó bíró, aki először megtisztítja a lelkét, és alázatosan, szeretettel felnyitja a szemét a bűnbeesett embernek. Ne keseredj el, ha egyesek úgy érzik, hogy túl szigorú vagy hozzájuk, és elítéled bennük a hibákat. Nem érthetsz egyet velük a bűnben. Ugyanis, így bűntárssá válhatsz. Ez is idegen bűn.

4.

Olvastam: Maria Valtorta: A házasságtörő asszony történetében a vádlók Jézus lábai elé ráncigálták a tetten ért asszonyt, és követelték Jézustól, hogy ítélje el őt. Jézus a porba írta a vádlók bűneit, majd eltörölte azokat. Jézus mondta, hogy tehetett volna egy olyan csodát, hogy mindenki homlokára írta volna, hogy ki milyen bűnt követett el, amiért őket nem érték tetten.

Érzés: Ha az Úr megtenne velünk ezt a csodát, sokan közülünk igencsak szégyelhetnénk magunkat.

Jézus: Látod kislányom, Én nem árulom el másoknak az egyén bűneit. Ezért a porba írtam és eltöröltem, nem pedig a homlokukra.

5.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus: „Nektek kellene lennetek az összehasonlítási alapnak, a mértéknek arra nézve, hogy milyen az Isten, ahogyan egy parányi részből megállapítható egy tehetség nagy gazdagsága.”

Érzés: Az Úr mindenkinek adott valamit a tulajdonságaiból, hogy fejlessze magában. Mivel az Úrban élünk, amit magunkban fejlesztünk visszahat, visszaáramlik az Úrba, amely az Úr dicsőségét növeli.

Jézus: Drága gyermekem, mivel minden teremtményemet nagyon szeretem, mindegyiknek egy parányi részt adtam Magamból, a Lelkemből. Ebből a részből kell gazdálkodnia és kialakítania magát, hogy megvalósuljon benne Isten arca. Hiszen Én saját hasonlatosságomra teremtettelek benneteket. Ezt a kicsiny részemet sajnos nem mindenki fogadja be. Benne van ugyan, de nem törődik vele, elhanyagolja. Te is kaptál az Én tulajdonságaimból egy picit.

6.

Gondolat: Az jutott eszembe, hogy Jézus megváltott bennünket, de tőlünk függ dicsőségünk foka.

Kép: Egyre növekvő fehér fény, ahogy haladunk az életszentség útján.

Jézus: Engesztelő gyermekeim, próbáljatok olyan tisztán, szeretetben élni, hogy dicsőségetek foka egyre nagyobb legyen. Egyre közelebb kerüljetek a Mennyben Isten Trónjához.

7.

Hang: Néptengerem… tengernyi népem van.

Kép: Rengeteg fehérruhás alak áll egymás mellett és mögött Észak-Kelet irányba fordulva a Mennyei Trón felé. A Mennyei Trón felöl ragyogó fény árad, ez a fény világítja át a lelkeket.

Érzés: Azért is kell, hogy a lelkek megtisztuljanak minden folttól a Purgatóriumban, mert különben nem illenének oda, olyan nagy a tisztaság a Mennyben.

Érzés: Kérni kell az Urat, hogy teljesen világítson át minket itt a földön, hogy esélyünk legyen teljesen megtisztulni. De ehhez a személyes akaratunk kell.

Kép: Az Úr fénye és a személyes akaratunk együtt szükséges, hogy a lelkünket meg tudjuk tisztítani, hogy a lelkünk keménysége meg tudjon lágyulni.

Jézus: Ahogy telnek az évezredek, lelkek milliárdjai jutottak már be a megfelelő tisztulás után a Mennyországba. A Szentháromság Trónjából mindegyikükre gazdagon árad a fény, és ettől tündökölnek és ragyognak. Te is közéjük fogsz tartozni.

8.

a)

Olvastam: Natália nővér: A sátán nem látja, mi történik Isten és a lélek között. Ő csak figyeli az embert, és arcvonásaiból olvas. A sátán leolvassa a gonoszságot az ember arcáról, és bizonyos abban, hogy övé lesz a győzelem.

A kérdés az, ha magunkban imádkozunk, és fény árad felőlünk a Mennyei Trónhoz, ezt látja-e a gonosz. A gondolatunkban nem tud belelátni. Amit leírunk, azt tudja-e, hogy mit jelent?

Jézus: A sátán azért nem tudja, hogy Isten és a lélek között mi történik, mert ez némán folyik, gondolatban, és ő a gondolatok között nem tud olvasni. Nem kapta rá meg az engedélyt. Viszont Isten megengedi neki, hogy lássa a mozdulataitokat, a jó és rossz cselekedeteiteket, még a mimikátokat is. Ezekből következtetni tud arra, hogy lelketek hol áll a fejlődésben, vagy visszaesésben. A hangokat bizony hallja. Tisztán hallja az imákat és a káromkodásokat is. A gondolatokat nem tudja kiolvasni. Azt a fénysugarat, ami az ember lelkéből az Ég felé halad, nem látja a sátán. Amit leírtok, azt ugyanúgy látja, mint amit kimondotok.

b)

A kérdés az, hogy ha rejtekhelyen leszünk és nem lesz kommunikációs eszközünk, hogyan fogunk egymással kommunikálni? Gondolatátvitel segítségével, vagy másképp?

Jézus: Hogy a rejtekhelyeken való tartózkodásotok alatt az egymástól távoli rejtekből hogyan kommunikáltok majd, azt egyelőre nem mondom meg nektek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr3517831317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása