Isten szemével

2017.06.12. 19:43

2017.06.11.

1.

Kép: Egy barackrózsaszín színű házikó tetővel, a közepén egy fehér bejárat, mely szépen összerendezett pálcikákból áll

Kép: Jézus arca

Jézus: A barackrózsaszín házikó az engesztelők lelke, a fehér pálcikákból összerakott bejárat a tisztaság és szeretet erényeinek jelképe, amelyen keresztül Én, a ti Jézusotok a szentáldozásban betérek hozzátok.

2.

Hang: Irgalmasoké a világ

Kép: A 8 boldogság szövege a Bibliából

Jézus: A lelki erények közül az irgalmasság a legfontosabbak közé tartozik, mert ha itt a Földön szorgalmasan gyakoroljátok az irgalmasság testi-lelki cselekedeteit, a Mennyországban bőségesen tapasztalhatjátok irgalmasságomat.

3.

Hang: Sokat felejtek számodra

Jézus: Irgalmasságomat azzal bizonyítom előtted, hogy gyengeségeidet, botlásaidat mindig elfelejtem, ha megbánod őket.

4.

Hang: Ó ne félj, nem vagyok…

Kép: Kék fény

Kép: Jézus arca

Jézus: Köztetek, emberek között sok a bosszúálló és haragtartó, de ne félj, Én nem vagyok ilyen. Sokkal szívesebben alkalmazom irgalmamat, mint igazságosságomat.

5.

Hang: A teremtésnek megvan az ára… minden teremtésnek…

Jézus: Én minden embert jónak teremtek, a Saját képmásomra, hasonlónak, de el kell fogadnom a tényt, hogy a szabad akarat alkalmazásával vannak, akik elfordulnak jóakaratú terveimtől, és a rosszat választják. Természetesen, ha bűnbánat van bennük, az Én szenvedésem és kínhalálom megváltja őket. Ilyen nagy az ára a teremtésemnek.

6.

Maria Valtorta: Az Őrangyalom mondja: A jócselekedet és a bűn kioltja egymást

Kép: Amikor jót cselekszünk, hegyet hordunk össze, ha bűnt követünk el, az olyan, mintha árkot vagy szakadékot ásnánk. Minél több jót cselekszünk, annál nagyobb a hegy, ha a bűnöket halmozzuk, annál jobban mélyül a szakadék

Jézus: A jócselekedeteitek képesek elmosni a bűneiteket. A bűneitek viszont tönkreteszik a jót, amit felépítettetek. Igyekezzetek a kísértéseket legyőzni, és gyűjtögetni a jócselekedeteket, hogy el ne vesszetek.

7.

Maria Valtorta: Az Őrangyalom mondja: A Szentháromság mindegyik tagjában ugyanaz a tulajdonság, de más-más hangsúlyos Náluk

Kép: Három hegy, majd három láng egymásból erednek, hasonlóan a halmazokhoz és metszetükhöz

Érzés: A Mennyei Atya képviseli a gondolatot, hiszen a gondolatából lett teremtve a világ, és benne mi is, a Fiú képviseli a kimondott Szót, mely által lett a teremtett világ, a Szentlélek Isten képviseli az éltető erőt, és azt, hogy mely tulajdonságokat ültet belénk.

Érzés: A teremtéskor Isten megteremtette Ádámot a saját képmására és hasonlatosságára, így Isten átadott neki a tulajdonságaiból. Évát Ádám oldalbordájából hozta létre, de ezáltal egyes tulajdonságokat is átadott neki. Így, Ádámban és Évában is a tulajdonságok más-más arányban vannak jelen, amely meghatározza a férfi és a női feladatokat, és szerepköröket. A férfi és a nő egy-egy fél szívet képvisel, amikor házasságot kötnek egymással, egy szívvé válnak, így alkotnak ők egyet, így a férfi és női tulajdonságok is kiegészítik egymást. De a mostani világban egyes esetekben előfordul a szerepkörök felcserélődése is.

Jézus: Drága gyermekem, a Szentháromságot rendkívül nehéz felfogni nektek, alapjában véve képtelenség. Csak akkor fogjátok megérteni, ha a Mennybe jutottatok. A különböző Isteni tulajdonságok mindegyikben benne vannak , de a funkciójuknál fogva más formában jelentkeznek.  Ádám és Éva is alapvetően Isten tulajdonságaiból kaptak, de ezek a tulajdonságok eltérnek egymástól. Addig, míg világ a világ, ha lesznek is változások funkció területén a férfiak és nők között, alapvetően mindig meg fognak maradni a női és férfi feladatok közötti különbségek, és míg a nők emocionális, érzelmi beállítottságúak, addig a férfiak viselkedését az értelmük vezeti. Vannak itt-ott átfedések, de a különbségek mindig megmaradnak.

8.

Kép: Mindszenty bíborossal ülünk egy asztalnál egymással szemben, és valamiről beszélgetünk

Jézus: Mindszenty bíborossal az Egyházra váró széthullásról beszélgettetek.

9.

A nehéz útról volt szó

Kép: Arany fény

Kép: Egy domborodó szív

Kép: Füst

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről

Kép: Ezüst fény

Jézus: Aki itt a Földön a göröngyös, keskeny utat választja, az életszentség felé vezető utat, azt kegyelmeim fényével beragyogom, a szíve egészen Enyém lesz, de számítani kell ellenségem támadásaira. Közben állandóan vele vagyok, és ezüstös fényemmel mutatom az utat neki az örök élet felé.

10.

Kép: Vőlegény öleli menyasszonyát, a jegygyűrű látszik a vőlegény jobb gyűrűsujján

Jézus: Én vagyok a vőlegény, Egyházam a menyasszonyom. Én mindenkit boldoggá akarok tenni, de csak a hűségesek találják majd magukat ölelő karjaimban.

11.

Hang: Valaki nagyon magasra változik, valaki nem

Kép: Egy férfi ül egy alacsony asztalnál valakivel beszélgetve

Jézus: Az egyik lélek befogadja a kegyelmeket, növekszik alázatban, szeretetben, bölcsességben, elhagyja a többieket. A másik lélek pedig kicsiny marad, mert visszautasítja a kegyelmeket, és enged a kísértéseknek.

12.

Kép: Fehér ruha nagy fodrokkal, a lágysága olyan, mint a pihetoll

Jézus: Arra várok minden szentmisén, hogy a hívek a megszentelő kegyelem hófehér ruhájában álljanak Elém, amikor szentáldozáshoz járulnak.

13.

Hang: Valódi arcod ez

Jézus: Én a valódi arcodat látom, semmit nem tudsz eltakarni belőle. Hibáidat és erényeidet egyaránt érzékelem.

14.

Arról volt szó, hogy valaki régebben ajándékba kapott valamit, de úgy beszélt róla, mintha az mindig is az övé lett volna

Érzés: Mi is mindent az Úrtól kaptunk, a lelkünket, az életünket, erényeket, mindent, ami körülvesz bennünket, de mégis úgy viselkedünk, mintha ez egy természetes dolog lenne, ami nekünk már eleve jár, és a háláról is sokszor megfeledkezünk

Jézus: Az emberi szív olyan természetű, hogy várja a hálát a jótéteményeiért. Én, az Isten is örülök, ha megköszöntök valamit. Ne vegyétek természetesnek és magától értetődőnek, hogy egyáltalán életre szólítottunk titeket. Ez nagyon nagy ajándék, mert nemcsak a küzdelmes földi életet kaptátok meg, hanem az örök boldogságot is. Ne vegyétek az egészet olyan adománynak, amely jár nektek. Mindent szeretetből kaptatok. Ne vegyétek természetesnek, hogy jót tudtok cselekedni, adakoztok, imádkoztok, böjtöltök, elfogadjátok a szenvedést, mert mindezek ajándékok a Szentlélektől. Legyetek hálásak, és így Engem boldoggá teszek.

 

15.

Hang: Sok alkalommal egy szív

Jézus: Ez a sok szív jel neked kislányom, hogy a szeretetre nagyon nagy hangsúlyt fektess. Ez a legfontosabb erény az emberi lélekben. E szerint ítélem meg majd gyermekeimet.

16.

Kép: Másoknak mutatom az Oltáriszentséget

Jézus: Ezzel a képpel arra akarlak biztatni, hogy buzdítsd felebarátaidat a minél gyakoribb szentáldozásra.

17.

Kép: Fehér fényben egy nyitott könyv, valahol az elejénél kinyitva

Jézus: Hallgassátok és olvassátok a Szent Evangéliumot, amíg lehet. Eljön az idő, amikor apránként, észrevétlenül elferdítve tárják elétek. Nyitott szemmel és füllel járjatok.

18.

Misén, kivonuláskor

Kép: Fehér fényben kézujjak, máskor lábujjak

Jézus: E látomással a Szentmisén való tényleges jelenlétemet nyomtam a lelkedben, hogy itt jártam közöttetek a templomban, kezemmel megáldoztattalak benneteket, előtte átváltoztattam a kenyeret és bort testemmé, véremmé, végül jobbommal megáldottalak benneteket.

19.

Kép: Arany szív és oldalseb

Jézus: Azért mutattam aranyszínben a szívemet neked, mert kínszenvedésemmel és kínhalálommal egészen megdicsőítettem Magamat.

20.

Emmerich Katalin: A mi Urunk Jézus Krisztus kínszenvedése: a lábmosás szertartása, szentáldozás

Olvastam: A lábmosás valójában a bűnbánat, és ez az esemény a megtisztulásról szól

Kép: Lábmosás utáni pillanat, az apostolok széken ülnek egymás mellett, és a szandáljukat erősítik fel a lábukra

Jézus: Azért kaptad a lábmosási képet, hogy felnyissam a szemedet e művelet nagy jelentőségéről az egész emberiségre nézve. Kell, hogy lássa mindenki az Én hatalmas alázatomat, hogy mint Ég és Föld Ura megmosom az apostolok szennyes lábát. De nemcsak a lábmosást kell látni, hanem azt, hogy megtisztítom őket gyarlóságaiktól, bűneiktől. Titeket is így tisztítalak meg bűnbánatotok és szentgyónásotok után. Azért teszem, mert mindig, újra és újra megbocsátok. Legyetek örökké hálásak, hogy az utolsó vacsorán megalapítottam nektek az Oltáriszentséget. Azóta nem vagytok egyedül, valóságosan jelen vagyok, testemben, lelkemben, és Istenségemben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr6212641507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása