Isten szemével

2017.01.04. 11:14

2017.01.08.
1.
Kép: Egy nagy tűzből sok szikra pattan ki, különböző távolságra kerülnek a tűztől, egyesek teljesen kihűlnek
Jézus: Drága kislányom, a tűz maga a Mennyei Atya. Minden ember a teremtéskor belőle pattan ki. Vannak olyanok, akik a közelében maradnak, vagy ha el is távolodnak, elkezdenek közelíteni felé. De sajnos, a teremtmények többsége elveszti a tüze hőfokát, amit kapott, kihúny benne az Istenszeretet és a hit.
 
2.
Kép + Érzés: Mivel először senki sem képes magától keresni az Istent, így előbb, külső segítség szükséges, hogy majd magától fellobbanjon benne az Isten keresésére való hajlam és vágy
Jézus: Nem egyformán reagál minden felebarátod a te segítségedre. Ez nem attól függ, hogy mekkora energiát fektetsz a térítésébe, hanem attól, hogy a kegyelem előtt mennyire tudja kinyitni a szívét.
 
3.
Arról volt szó, hogy ismerjük-e Istent
Jézus: Minél engedelmesebb, odaadóbb, áldozatosabb egy teremtmény, annál többet mutat meg neki önmagából a Teremtő.
 
4.
Kép: Egy egyén éteri testben
Jézus: Gyermekeim, akik átlépnek a Mi világunkba, nemcsak érzik és hallják egymást, látják is. Minden embernek van egy külső ismertetőjegye, ami a többi lelket segíti abban, hogy felismerje. Valami ilyesmit mutattam Én neked, alkalmazkodván az emberi képzelőerődhöz.
 
5.
Kép: Sárgás rózsaszínes ruha
Jézus: Ez egy Mennyei ruha volt, amivel azt akartam érzékeltetni, hogy ott a Mennyben az üdvözültek boldogságban élnek, és ragyogó dicsőségben. A boldogságot a rózsaszín, a dicsőséget a sárga szimbolizálja. Az összeolvad.
 
6.
Kép: Az ember lelke egy olyan szoba, ahol nagy a rendetlenség, ebben a szobában kell rendet rakni, ehhez segítenek az Úr parancsai
Jézus: Egy olyan ember lelkét, akiben a káosz uralkodik, egy rendetlen szobával hasonlítottam össze. A káosz elsősorban azt jelenti, hogy helytelen az értékrendje. Első helyen áll a szórakozás, a pihenés, az élvezetek hajszolása, csak utána következik a munka, a család, majd egy hosszú szünet, és a legvégén van a lelkére gondolás. Az ilyen emberben akkor lesz belső rend, ha első helyre teszi Istent és lelke ápolását, a második helyre a családot és felebarátait, a harmadik helyre a munkát, és a negyedik helyre a szórakozást, pihenést. Erre kell törekedni minden embernek.
 
7.
Érzés: A Tízparancsolat, az erények gyakorlása a földi életben egy ugródeszka, ami majd ránk vár
Jézus: A földi életetekhez mércét állítok nektek, hogy lássátok, mi a jó és rossz, elétek tartom Isteni parancsaimat, mint segítséget, amely bevezet titeket a Mennyországba. Ott aztán új mércéket kaptok, új tanításokat, a tökéletességig. Ott állandó változásban, mozgásban, tevékenységben, tanulásban töltitek az időt.
 
8.
Kép: Életünk olyan, mintha egy királyi palotából kerültünk volna ki száműzetésbe, és csak a szeretet útja és gyakorlása tud minket visszajuttatni a palotába.
Jézus: Az életetek körforgás, Isten gazdagságából indultok el, haladtok utatokon itt a Földön, és ha vissza akartok térni Istenhez, ha haza akartok találni, akkor két út között választhattok. A szeretetlenség, vagy a szeretet útja között. Csak az talál haza az örök életbe, aki a szeretetet, alázatot, engedelmességet, tisztaságot gyakorolja.
 
9.
Hang: Milyen egyszerű az élet
Érzés: Akkor, ha Istent követjük
Jézus: Annak egyszerű az élet, aki képes betartani az első parancsot: „Uradat Istenedet imádd, és csak neki szolgálj, és szeresd felebarátodat”. A többi parancs mind ebben benne foglaltatik.
 
10.
Hang: Fölötte állni minden bűnnek
Jézus: Csak egy valaki tudott fölötte állni minden bűnnek, aki az áteredő bűntől mentes volt, Szűzanyátok. Feladatotok, hogy törekedjetek arra, hogy legyőzzétek a kísértéseket, és így, fölötte fogtok állni minden bűnnek. Egyedül képtelenek lennétek erre, ha jön a kísértés, hívjatok, és Én segítek.
 
11.
Kép + Érzés: Lelkünk sosem áll egy helyben, hanem halad előre, vagy vissza a fejlődés útján
Jézus: A lelki élet fejlődése tele van változásokkal. Ártatlan kicsiny gyermekkor még tiszta, de már ott vannak a rossz hajlamok benne. Az értelem fejlődésével eldől, hogy milyen irányba változik az ember. Ebben szerepet játszik a nevelés, a környezet, és az öröklött tulajdonságok. Minden erővel arra kell törekednetek, hogy a tágas, könnyű út helyett az életszentség útját válasszátok, amely keskeny, és rögös. Ezen nem egyenletes a haladás. Vannak visszaesések, botlások, elbukások, de meg kell tanulni felállni, és továbbmenni. Ebben segít titeket az Őrangyalotok. Nem kell megijednetek, ha kevesebb vigasztalást kaptok, lelki és szellemi örömöket, mert ez nem visszafejlődést jelent, hanem az önállóságotokat akarom fejleszteni, hogy dicséretek, elismerések, ajándékok nélkül is haladjatok az életszentség felé. Ezek nélkül is tudjatok áldozatokat hozni.
 
12.
Érzés: A lelki fejlődésben van egy pont, ahonnan nincs visszatérés, amely úgy a pozitív, úgy a negatív irányra érvényes
Jézus: Jól látod gyermekem, hogy van egy pont, ahonnan már nincs visszatérés. Ha valaki eljutott a megátalkodottságba, annyira megszokta a bűnt, hogy már képtelen felállni belőle, és nem akar Isten felé elindulni. Viszont, aki a lelki fejlődésnek abba a szakaszába érkezett, hogy még a bocsánatos bűnöktől is retteg, az már képtelen halálos bűnbe esni.
 
-->

A bejegyzés trackback címe:

https://uzen.blog.hu/api/trackback/id/tr7212292579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása